Recept Quinoasalade met sperzieboontjes en broccoli

Ingrediënten voor 2 porties

- 120 gram quinoa
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram broccoliroosjes
- 1 lente-ui
- ½ bosje peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 tl witte wijnazijn
- evt. 1 el citroensap (lekker indien je geen dressing gebruikt.)

Tahindressing

- 2 el citroensap
- 1 el tahin
- scheutje water
- evt. 1 klein teentje knoflook, geperst
- zout & peper

Variatie
3 el zonnebloempitten , snijbonen of peultjes i.p.v. sperziebonen

Uit het nieuwe kookboek van Marjolein Cozijnsen, bekend van Munt & Marjolein uit Deventer. '' Lekker in je vel met natuurlijke voeding'' Met haar natuurlijke bedrijf Munt & Marjolein verzorgt ze kleurrijke en gezonde lunches met lokale seizoensgroenten. In dit boek maakt Marjolein de kracht van pure voeding met een aanstekelijke enthousiasme toegankelijk.


Het Recept:
De zomer is de periode waarin er volop verse bonen te verkrijgen zijn, zoals sperziebonen, tuinbonen, snijbonen en peultjes. In combinatie met een (pseudo)graan vormen deze een licht verteerbare eiwitbron. Lekker bij een frisse salade of met kort gestoomde groente zoals broccoli. Broccoli is met 3,5 gram
eiwit per 100 gram groente ook relatief rijk aan eiwit. Een mooi recept dus voor een vegetarische lunch! De quinoasalade is zo al heel lekker, maar krijgt nog meer smaak met de tahindressing.

Bereiding

1. Was de quinoa, laat uitlekken en breng in 240 ml water aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg een snufje zout toe, roer door en laat nawellen.

2. Snij de puntjes van de sperziebonen en snij doormidden. Kook of stoom de groenten beetgaar. Stoom de broccoliroosjes bijvoorbeeld in een  stoominzet en kook de sperziebonen in de pan eronder.

3. Meng eventueel de ingrediënten voor de dressing en zet apart.

4. Hak de peterselie fijn en snij de lente-ui in ringen.

5. Roer de quinoa los met de olijfolie, voeg de peterselie, lente-ui en azijn toe en hussel door elkaar. Schep ook de broccoli en sperziebonen erdoor.

6. Verdeel over twee borden en schenk eventueel de dressing over de salade en bestrooi met de zonnebloempitten.

Gebruikte artikelen

Lekker in je vel met verse groenten

'' Wat zal het mooi zijn als meer mensen gezonder worden door het eten van verse groenten''. Met dit in haar achterhoofd fietste Marjolein, met een flinke lading groenten,  terug van een boerderij uit de buurt. In een periode herstellende van een burn-out kreeg ze het advies dingen te doen die ze leuk vind. Een oude passie leefde op: ze ging weer de keuken in om lekkere en voedzame maaltijden te maken. Ze volgde een opleiding tot natuurvoedingsadviseur en kookte drie jaar lang afhaalmaaltijden voor mensen uit de buurt. Altij vers, lokaal en uit het seizoen. Hierop volgde ook lunches en groepstrainingen en nu het Receptenboek Lekker lunchen met seizoensgroenten.

www.muntenmarjolein.nl

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking