De Nederlandse keuken is toch best wel gevarieerd. Vele verschillende kookboeken over stamppotten, oud Nederlandse recepten, bitterballen.
Hollands is hip! Gelukkig (her)ontdekken we steeds meer onze prachtige streekproducten en onze vier seizoenen met elk zijn eigen charme. Dit boek is een ode aan al die mooie ingrediënten van eigen bodem. De 35 lekkerste Nederlandse recepten zijn hierin verzameld. Niet alleen klassieke snert en smakelijke stamppotten, maar ook 'risotto' van parelgort en...
Stoofbijbel is hét naslagwerk voor de stoofliefhebberAan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als bloemkool provençale, zeebaars met Ricard en ananas...
Leer brood bakkenBrood bakken kun je leren! En Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven is gelukkig ook een meester in het uitleggen. Hij wil dat mensen daadwerkelijk leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt...
In ‘Glacerie.’, de nieuwste patisseriebijbel van Meester Patissier Hidde de Brabander, leer je alles over de basis van ijs. De basisrecepten voor sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi komen aan bod, en Hidde daagt met zijn meesterstukken uit om zelf next-level ijscreaties te maken.Net als in ‘Patisserie.’ en ‘Chocolaterie.’ laat Hidde als geen...
Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn gemaakt van aardappel, maar in dit uitgebreide kookboek vind je ook recepten voor friet van groenten, fruit en zelfs kaas. Daarnaast staan er techni¬sche tips & tools in dit boek, zodat je ook zelf echt...
Daily Dutch Dishes is het kookboek van de nederlandse keuken. Let op is in het Engels.Van de kaas tot de bitterbal! Dutch cuisine is hip! The 35 most delicious Dutch recipes can be found right here, all with the excellence of fresh products. Not only the classic pea soup and tasty mash, but also a Dutch 'risotto' made from pearl barley along with wild...
Zelf gebakken taarten, koekjes, cake en broodjes zijn ultieme blijmakers! In dit boek vind je een verzameling van het mooiste klassieke gebak uit Nederland.De enige echte appeltaart, boterkoek, saucijnenbroodjes...Recepten die op het repertoire van geen enkele thuisbakker mogen ontbreken.Met de stap-voor-stap instructies kan het bijna niet misgaan. Voor...
Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in De bijbel van de Nederlandse keuken neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland. Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr'op en dr'an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de...
Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in Stamppotbijbel de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste stamppotten. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot...
Voor alle fans van Blond Amsterdam en de Nederlandse keuken: in deze nieuwe uitgave van Blond’s Hollandse happen vind je de beste gehaktballen, de lekkerste kroketten en beste stamppotten van toen, met een originele Blond Amsterdam-twist van nu. Een perfecte aanvulling op je Blond Amsterdam servies collectie. Leuk om cadeau te geven. Dit boek in in april...
In Heel Holland Bakt Kerst vind je de lekkerste baksels - zoet én hartig - voor de feestdagen. Van zelfgebakken kerstkoekjes voor in de boom tot ware spektakelstukken voor bij het kerstdiner. Met kerstklassiekers als kerststol, koekhuisjes en bûche de Noël of pavlova-stapeltaart. Heel Holland Bakt staat garant voor de lekkerste baksels van Nederland....
Sociaal, bewust en snel, dat zijn de thema’s van dit allernieuwste seizoensboek Heel Holland Bakt Thuis. Want bakken, dat doe je voor elkaar, iets wat nu alleen maar meer telt. En voor wie thuis allesbehalve rustig is, zijn de snelle bakrecepten extra handig om tussen de bedrijven door iets lekkers uit de oven te toveren. Met naast de technische...
‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’ Joël Broekaert, culinair journalist Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg...
Ga zelf met de bitterbalrecepten uit dit boek aan de slag en een "gewone' bitterbal zal nooit meer hetzelfde smaken.De állerlekkerste bitterballen? Die maak je zelf! Vergeet de flauwe bitterbal uit de kroeg waarbij je met een vergrootglas moet zoeken naar een stukje rundvlees. Ga voor goedgevulde bitterballen met uitgesproken smaken en vullingen zoals...
De airfryer wordt nog elke dag populairder. Elke dag komen er nieuwe gebruikers bij en zelfs mensen van wie je het niet zou vermoeden, raken niet uitgesproken over de vele voordelen van dit super gemakkelijke apparaat. In dit nieuwe en complete kookboek over de airfryer komen alle mogelijkheden van het apparaat uitgebreid aan bod. Want wie nog steeds...
Op haar razend populaire blog laat Fatima El Irari dagelijks zien dat iedereen kan koken. Haar recepten zijn foolproof, veelzijdig en een mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten waar je je vingers bij aflikt. In haar tweede boek, Uit de keuken van Fatima - elke dag anders, staan naast een traditionele lamsvleestajine, een heerlijk romige...
Bakliefhebbers opgelet. De historische verhalen en recepten uit Het Nederlands bakboek staan garant voor uren lees- en bakplezier. Ontdek onze bakcultuur met dit Kookboek van het Jaar.Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! In Het Nederlandse bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra ontdek je dat als het gaat om bakken, Nederland juist een lange...
Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that's it.Van Surinaamse broodjes tot aan cacio e pepe en soto ayam. En van gevangeniscake tot...
Soep verwarmt, soep is nostalgie en soep verbindt. In ‘Oma’s soep’ delen de leukste oma’s hun favoriete recepten en hun persoonlijke verhalen bij deze soepen. Elke soep zit boordevol voedingstoffen voor een voedzame en volledige maaltijd voor iedereen. Stichting Oma’s Soep heeft als doel jong en oud door heel Nederland samen te brengen om zo de strijd...
Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat wij u de beste gebruikerservaring kunnen bieden op deze website. Als u verdergaat zonder uw instellingen te wijzigingen, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het ontvangen van alle cookies op onze website. Als u dat wenst, kunt u uw cookie instellingen op elk moment wijzigen. Zie voor meer informatie onze privacy policy