Kook de wereld rond met de kookboeken geinspireerd op de wereldkeuken.
Van tajines, pie's, streetfood en veel meer!
Dit schitterende kookboek is een ware ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook zeer verrassende hartige en zoete pies. Maak nu die waanzinnig lekkere pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curries of juist de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Ook de zoete taartjes zijn...
Een tajine is een aardewerken schaal die wordt gebruikt om Noord-Afrikaanse gerechten in te bereiden. In dit receptenboek worden traditionele stoofschotels gemaakt met deze prachtige schaal. De uitgebreide inleiding bevat alle informatie die nodig is voordat men met een tajine kan gaan werken. Francis van Arkel heeft een aantal heerlijke recepten...
Erin Gleeson - de New York Times bestseller auteur van Het Forest Feast kookboek - heeft haar lezers meegenomen naar haar pittoreske boshut met prachtige foto's van haar magische bijeenkomsten en haar energieke manier van vegetarisch koken. In dit boek neemt Gleeson de lezer mee naar Europa, met recepten die haar inspireerden tijdens een familievakantie...
Nergens wordt het leven uitbdundiger gevierd dan in Tel Aviv, de vrolijkse en toleranste stand van het Midden -Oosten. De inwoners zijn jong, creatief en stralen tomeloze levenslust uit. Dit boek is een culinair paradijs dat begint op straat. Onovertroffen fastfood als Choemoes, Flafel en sabich. Het boek is een kookboek, leesboek en reisgids ineen. Een...
De mediterrane keuken is een van de meest geliefde keukens. De voordelen van het mediterrane voedingspatroon worden alom geprezen en – ook wetenschappelijk – erkend. Welke dieettrend er ook opkomt: uiteindelijk grijpen we toch vaak weer terug op de keuken die we al zo lang goed kennen van vakanties, maar die ook in restaurants en supermarkten uitgebreid...
Hamburgers grillen is een kunst, maar met deze verzameling hamburgers uit allewindstreken krijg je die kunst snel in de vingers. Verschijningsdatum mei 2018 Afmetingen 24,1 x 19,2 x 1,7 cm Aantal pagina's 224 pagina's
Falastin is het langverwachte vervolg op Jeruzalem van de co-auteurs van de Ottolenghi-bestsellers Jeruzalem, Ottolenghi - Het Kookboek en SimpelSami Tamimi en Tara Wigley reizen door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Jenin, Haifa, Akka, Nazareth, Galilea en de Westelijke Jordaanoever en nodigen je uit om de smaken uit Sami's thuisland te ervaren. Het...
Genieten van tapas en hun Noord-Spaanse broertje pinchos staat bijna gelijk aan genieten van het leven! Neem er net als de Spanjaarden alle tijd voor en zorg dat de basis goed is met mooie, verse ingrediënten. In dit boek vind je 35 heerlijke recepten voor hapjes uit verschillende delen van Spanje. Van gamba's pil-pil tot escabeche en van lamsworstjes met...
Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven...
Leuk kookboek om je Tajine vaak je gebruiken. Met 500 gerechten raak jij niet uitgekeken om te koken met de Tajine. Deel uit de reeks ‘500’ receptenboeken, ingedeeld in acht hoofdstukken op hoofdingrediënt: vier vlees (kip & gevogelte, rund- & kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees), één vis & zeevruchten, één peulvruchten, één groenten en één...
Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij...
Vraag iemand naar zijn favoriete Surinaamse gerecht en aan de hand van zijn antwoord kun je herleiden hoe goed hij is ingevoerd in de Surinaamse keuken. Is het antwoord roti kip of bami/nasi, dan durf ik te zeggen dat we te maken hebben met een beginner. Een gevorderd eter van de Surinaamse keuken zal een genuanceerd antwoord geven: 'Heb je even? Voor...
Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta's en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en...
DE BIJBEL VAN DE ITALIAANSE KEUKEN IS HÉT NASLAGWERK VOOR WIE ALLE GEHEIMEN VAN DE ITALIAANSE KEUKEN WIL LEREN KENNENIn De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen,...
De hele wereld in je keukenEten speelt in het leven van Mascha en Ronald een allesbepalende rol. In Dewereld thuis geven ze een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoegerechten en ingrediënten van over de hele wereld hen hebben geïnspireerden beïnvloed in wat ze dagelijks thuis op tafel zetten. Een herinnering aaneen verjaardagsdiner in Frankrijk,...
Pastagrannies.Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal 'geheime' – familie receptuur te verzamelen. Met recepten die...
De Vrouw met de Baard wordt ingehuurd door festivals van Limburg tot Diemen, ze koken voor prominenten, vriendengroepen en ze verzorgen de catering van feesten tot film- en televisiesets. De Vrouw met De Baard, het populaire kookduo Mas van Putten en Carl Lemette en hun funky kitchen crew. Zij werkte lang in de televisiewereld, hij was kok. Ze werden...
Verras je visitie met deze overheerlijke hapjes vanuit de hele wereld.Empanadas, tortillas, brood, smeersels en dips, vishapjes, wontons, salades, spiesjes en beignets. Van Azië tot aan Europa, van het Midden Oosten tot aan India en van Latijns-Amerika tot aan de Verenigde Staten: elk land heeft zijn eigen culinaire tradities rondom borreltijd, dat...
In het kookboek Vegatarische Tajines en Couscous vind je 65 verrukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten te bereiden in de Tajine. Met dit receptenboek raak je nooit uitgekookt met je Tajine. Zo veel inspiratie! Ontdek de ware smaak van Marokko met deze heerlijke vegetarische recepten voor tajines, couscous, salades en ingemaakt fruit. In de Tajine...
Met "Jamie kookt Italië' keert Jamie Oliver terug naar zijn culinaire roots: Italië. Meer dan 140 heerlijke klassiek Italiaanse recepten anno nu, Jamie-proof!Jamie Oliver deelt in "Jamie kookt Italie' graag zijn liefde voor de Italiaans keuken met je. Van heerlijke antipasti als cheesy risottoballetjes of voorjaarsbruchetta, geliefde pasta's als klassieke...
In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. Het ideale cadeau voor de pizza liefhebber!
De Mexicaanse keuken heeft veel meer te bieden dan taco’s en guacamole. De Mexicaanse Rosa Cienfuegos laat zien hoe rijk deze keuken is in dit fraai vormgegeven kookboek. 'Comida Mexicana' biedt authentieke recepten die overheerlijk én maakbaar zijn en de Mexicaanse eetcultuur weerspiegelen. Duik de keuken in en begin bij de basis: maak zelf tortilla’s,...
Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost...
Op haar razend populaire blog laat Fatima El Irari dagelijks zien dat iedereen kan koken. Haar recepten zijn foolproof, veelzijdig en een mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten waar je je vingers bij aflikt. In haar tweede boek, Uit de keuken van Fatima - elke dag anders, staan naast een traditionele lamsvleestajine, een heerlijk romige...
Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat wij u de beste gebruikerservaring kunnen bieden op deze website. Als u verdergaat zonder uw instellingen te wijzigingen, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het ontvangen van alle cookies op onze website. Als u dat wenst, kunt u uw cookie instellingen op elk moment wijzigen. Zie voor meer informatie onze privacy policy