Recept Zandkoekjes

In het najaar staan we weer wat vaker in de keuken om heerlijke dingen te maken! Dit recept komt van Le Creuset en is erg leuk om met je kinderen te maken! Maak leuke vormpjes van de koek, versier ze met mooie decoaraties en geef het cadeau in een leuke pot met een strik erom! Dat is nog eens een persoonlijk cadeau!

INGREDIËNTEN

  • 250 g bloem
  • 125 g bloemsuiker
  • 125 g boter
  • 25 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel peperkoekkruidenmix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout

BEREIDING

  1. Meng de kruiden met de bloem en voeg vervolgens de suiker, de vanillesuiker en het zout toe.
  2. Voeg vervolgens de boter toe in kleine stukjes en kneed het mengsel met uw vingertoppen tot zanddeeg.
  3. Klop het ei los en voeg dit toe aan het mengsel tot u een homogeen deeg verkrijgt.
  4. Vorm een bol, bedek die met huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 160°.
  6. Haal het deeg uit de koelkast.
  7. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Haal er daarna verschillende stukjes uit met vormpjes.
  8. Schik de koekjes op een plaat bedekt met bakpapier en steek deze in de oven.
  9. Laat ongeveer 12 à 15 min. bakken. Als de randjes bruin worden, zijn de koekjes klaar.

Versier ze met kleurrijke pareltjes of glacering op de randen. U kunt ze meerdere dagen bewaren in een pot van aardewerk.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking