Plate-it Like a Pro

Hoe leuk is het als je een heerlijk gerecht hebt gemaakt om deze met minimale moeite ook nog eens prachtig op te maken.

Je kookt met passie en aandacht, of je nu een beginnend thuiskok bent of een ervaren chef. Met mooie ingrediënten en bijzondere smaakcombinaties, voor een gezellige avond aan tafel. Diezelfde aandacht wil je geven aan de opmaak van ieder bord. Een mooie presentatie draagt tenslotte bij aan de smaakbeleving van je gerecht. Een bord prachtig opmaken, zonder dat het veel tijd of moeite kost.


Met de keukenhulpen van Plate-it is dit heel gemakkelijk te bereiken. Met mallen, schrapers, pincetten en sjablonen voor de mooiste borden. We laten kennis maken met de producten.

De decoratiemallen
In een leuk thema met geotmetrische vormen, wood of circles. De sets met de decoratiemallen bevatten een stencil waarmee je een afdruk kan maken op je bord, een silicone vorm voor een halve bol en een silicone mal voor het maken van een krokantje. Of je nu een dessert maakt met een chocolademouse, een cakeje of bavoirois. Recepten vind je hier.

De spuitzak en spuitmondjes
Met een ideale standaard is deze spuitzak heel gemakkelijk te vullen. Vouw hem open om de rand en vul hem met een spatel. Je zet hem na en tijdens het gebruik er ook makkelijk even in weg. Rondom vindt je een scala aan spuitmondjes voor iedere taak een passend mondje. De spuitzak is herbruikbaar.

De garneerringen
Deze set bevat 3 volledig roestvrijstalen garneeringen en een stamper. Met 3 maten. Steek een cakeje ermee uit of maak een torentje van rijst of vlees.

De schrapers
Met een set van 3 silicone schrapers in verschillende uitsnedes. Maak je bord op met een uitgeveegde saus in brede of smalle lijnen.

Maak de mooiste krokantjes met de Bunuelos van Plate-it. Of je nu eetbare bakjes maakt of een krokant koekje als topping.  Je hebt een Bunuelos rvs handvat en losse opzetstukken in verschillende thema's. Bloemen, een visje, taartbakjes of een schelpvorm. De dichte bakjes kun je vullen naar eigen smaak. Bijvoorbeeld met lemon curd, mousse, ragout of roomkaas met gerookte zalm

Hoe werkt het?
Kies je gewenste opzetstuk en draai deze op het handvat. Houdt de Bunuelos in de hete olie 160-170 graden (frituur of pan met hete olie) Als hij god warm is dep je hem even op een keukenpapiertje, houdt hem in je beslag en plaats terug in de olie. Je beslagje laat dan vanzelf los. Met een pincet pak je je krokante uit de hete olie.

Buñuelos basisrecept

  • 150 gr patentbloem
  • 240 ml melk
  • 5 gr zout
  • 1 ei

De Qunelle lepels
Voor de perfecte bollen. Neem twee quenelle-lepels en dompel deze in een glas warm water. Schep met een van de lepels een portie. Schep het gedeelte over met de andere lepel. Gebruik de brede kant van de lepel om in de holte aan de bovenkant van de andere lepel te scheppen. Herhaal deze stap indien nodig om een gladde vorm te creëren. Leg de quenelles voorzichtig op het bord


Op de website van Plate-it staan tal van Tips & Tricks, recepten en filmpjes hoe te gebruiken. Klik hier om te bekijken.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.