Nieuwe kleur iittala: Amethist

Nieuwe kleur iittala: Amethist

Vanwege het 140-jarig bestaan van iittala is er een nieuwe kleur uitgebracht om dit te vieren: amethist. Verkrijgbaar in deze kleur zijn de meest iconische items van iittala zoals de Alvar Aalto Vaas, de Jaarvogel en het Kastehelmi sfeerlicht.

Alvar Aalto Vazen

Elke vaas uit de iittala Alvar Aalto Collection wordt ook nu nog in de iittala fabriek met de mond geblazen en wordt in een groot aantal kleuren en maten geleverd. De collectie is een pijler van modern Scandinavisch design en de meest iconische serie van Iittala.

In 1936 won Alvar Aalto met zijn serie glazen vazen de eerste prijs in de Karhula-Iittala wedstrijd voor glasdesign. Vergeleken met de decoratieve objecten in die tijd was de eenvoudige en tegelijk natuurlijke vorm revolutionair. De vaas, die is geïnspireerd op golven (het Finse woord is 'aalto') in het water, is een symbool van Fins design en één van de beroemdste glazen objecten ter wereld.

Bekijk hier alle Alvar Aalto Vazen van iittala.

Kastehelmi

Kastehelmi speelt met het licht en brengt de reflecterende schoonheid van het glas naar voren.

Kastehelmi (het Finse woord voor 'dauwdruppel') van de designpionier Oiva Toikka wordt gekenmerkt door ringen van glazen belletjes die doen denken aan parelsnoeren van dauwdruppels die schitteren in de ochtendzon. De zachte gloed van het Kastehelmi-sfeerlicht zorgt voor een warme ambiance.

De geliefde Kastehelmi collectie van iittala bevat veelzijdige items die zowel functioneel als decoratief zijn. De collectie bevat onder andere: sfeerlichtjes, glazen, borden, kommetjes en een taartschaal.

Bekijk hier de gehele Kastehelmi collectie.

De Jaarvogel

Elke iittala vogel in de iconische collectie glazen vogels van Finse designlegende Oiva Toikka heeft een eigen persoonlijkheid en is daarmee een echt uniek kunstobject. De collectie is handgemaakt en mondgeblazen in de glasfabriek van Iittala en vormt een weelderige combinatie van tradities van het maken van glas.

Birds by Toikka Kesuri is de Jaarvogel 2021. Het lichaam heeft de prachtige kleur amethist en de rechte snavel en staart zijn uitgevoerd in donkere lilatinten. Reflecteert het licht schitterend. Een elegante decoratie voor je huis of een bijzonder cadeau. Alleen verkrijgbaar in 2021 of zolang de voorraad strekt.

Bekijk hier alle vogels van iittala.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking