Nieuwe iittala items 2022

Nieuw! iittala Teema Vintage Blue, Vintage Brown, Linnen en Oiva Toikka

2022 beginnen we met nieuwe artikelen van het iittala servies. Het Teema servies is uitgebreid met de kleuren Vintage BlueLinnen en Vintage Brown. De Alvar Aalto vazen zijn nieuw in de kleuren Koper en Ultramarine Blue. En er zijn nieuwe items in de Oiva Toikka lijn zoals de Mok Cheetah BrownFrutta en de Bird Blue.

iittala Teema servies

Teema is de klassieker onder het iittala servies. Het is ontworpen door Kay Franck in 1952. Teema is na 50 jaar nog altijd zeer populair door zijn moderne uitstraling. Het Teema servies is gemaakt van het ijzersterke stoneware. Het materiaal mag in de oven, magnetron, vaatwasser en vriezer. Ideaal voor dagelijks gebruik. Elk deel van de serie is gebaseerd op drie eenvoudige vormen: de cirkel, het vierkant en de driehoek. Het Teema servies is in vele kleuren verkrijgbaar. In de loop der jaren zijn er kleuren in en uit collectie gegaan. Het huidige assortiment bestaat uit: Honey, Pearl Greyrood en wit. En nu nieuw toegevoegd: Vintage BlueVintage Brown en Linnen.

Het Teema servies combineert heel goed met de andere collecties van iittala. Zoals Origo en Taika. Maak je servies compleet met het glaswerk van iittala. Drinkglazen van Kastehelmi, KartioAino Aalto of wijnglazen van Essence en Raami. En wist je dat iittala zijn eigen bestek heeft?

iittala Alvar Aalto Vazen

De eigenaardige en organische vorm van de Aalto-vaas zorgde voor een revolutie in de jaren dertig toen het brak met de geometrische vormentaal van die tijd. De vaas is tegenwoordig een symbool van Fins design en een van de beroemdste glasobjecten ter wereld. Elke Aalto vaas is mondgeblazen en met de hand gemaakt bij iittala glasfabriek in Finland. De Alvar Aalto vazen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.  In de loop der jaren is hij er in verschillende kleuren geweest. Nieuw in 2022 de kleuren Ultramarine Blue en Copper.

iittala Oiva Toikka

iittala brengt hulde aan de liefde voor kleur van de pionier van Fins design Oiva Toikka met de introductie van Helle op nieuwe items. Toikka ontwierp het levendige patroon oorspronkelijk in de jaren tachtig voor Arabia. Het Helle servies, onderdeel van de serie The Curious Mind of Oiva Toikka, kun je naar hartenlust combineren met andere serviezen, zoals Teema of Teema Tiimi, om een inspirerende sfeer te scheppen. De collectie bestaat uit rechthoekige borden Helle Amethist en diverse mokken. De mokken zijn hetzelfde uit de Teema serie maar nu bedrukt. Leuk om te combineren dus!

Nieuw in 2022: de Cheetah BrownFrutta Yellow en Birdie Blue.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking