Nieuw van iittala 2023

Nieuw van iittala 2023

Het nieuwe jaar starten we met nieuw servies, glaswerk en vazen van iittala.

Nieuw Tundra glaswerk

Tundra werd in 1970 ontworpen door Oiva Toikka. Deze tactiele en nostalgische glascollectie is geïnspireerd op de ruige arctische wildernis. Toikka vond vaak inspiratie in de natuur om hem heen. Tundra is daarop geen uitzondering. Het unieke karakter van het Tundra motief ontstaat door het combineren van verschillende kleine onderscheidende patronen. Elk Tundra item wordt geproduceerd in de Iittala glasfabriek in Finland.


Het iittala Tundra servies bestaat uit:
- Set/2 drinkglazen klein 160 ml
- Set/2 drinkglazen groot 290 ml
- Bordje 15,4 cm



Terug van weggeweest: de kleur Ultramarijn Blauw


Een intense en levendige kleur blauw. De kleur ultramarijn is een favoriet van vele. Hij heeft ooit eerder in de collectie van iittala gezeten en is nu terug. De kleur is uitgebracht op de Alvar Aalto vaas, Kastehelmi beker, bord en sfeerlicht. Op de Aino Aalto, Kartio en Raami bekers en in het Valkea waxinelichtje.

Nieuw Alvar Aalto Vazen 18 cm

De nieuwe 180 mm vaas is een originele Aalto uit de jaren 1930, maar dan in een kleiner formaat. De elegante vaas is perfect voor een losse bloem of tak. Aalto vazen hebben een eeuwig eigentijds design.  Verkrijgbaar in de kleuren: Rio Brown, Helder en Smokey Grey.



Nieuw Oiva Toikka Servies

Oiva Toikka's liefde voor kleur en gevoel voor humor zijn aanwezig in zijn Helle collectie. Helle werd oorspronkelijk ontworpen voor Arabia Pro Arte in de jaren tachtig. Het is een vrolijk patroon met levendige kleuren.

 

Helle van is nu verkrijgbaar in nieuwe, harmonieuze en natuurlijke tinten taupe en blauw die perfect passen bij de andere collecties, zoals Teema in de kleuren linnen, vintage blauw en vintage bruin.


Ook zijn er nieuwe mokken toegevoegd in de collectie. De Cheetah mok in het bruin en de twijg zwart.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking