Milieubewuste artikelen

We zijn allemaal bezig milieubewuster te leven. Zo merken we dan mensen steeds bewuster hun aankopen doen. Er wordt vaker gekozen voor gerecyclede materialen, duurzamere materialen en herbruikbare artikelen. Zo nemen al steeds meer mensen hun eigen groenten en fruitzakje mee naar de markt of supermarkt. Gebruiken we rvs of glazen rietjes en kiezen we voor herbruikbaar bakpapier. In deze Blog laten we graag kennis maken met onze best verkochte milieubewuste artikelen. 

 

Je eigen zakjes mee
Neem deze katoenen groente en fruitzakken mee als je naar de markt of supermarkt gaat. Ze zijn verkrijgbaar in 2 maten: 27x32 cm en 30x40 cm. De zakjes zijn wasbaar op 30 graden.

Tevens verkrijgbaar een broodzak voor het vershouden van je zelfgebakken brood of brood van de bakker.

Herbruikbaar bakpapier
Dit bakpapier is tot wel 100x te gebruiken! Je hoeft geen wegwerp bakpapier meer te kopen. Het herbruikbare bakpapier is goedkoper en milieuvriendelijker in aanschaf. Het bakpapier heeft een maat van: 40 x 33 cm en is makkelijk af te wassen na gebruik.

Herbruikbare rietjes uit rvs of glas
De roestvrijstalen of glazen rietjes was je na gebruik makkelijk af met het meegeleverde reinigins borsteltje. Verkrijgbaar in diverse kleurtjes en lengtes. Zo serveer je ook nog eens een heel leuk drankje!

Met de CLIP & CLOSE ECO vershouddozen van Emsa ondersteunen we het gebruik van gerecyclede en biobased grondstoffen en vergroenen we de plasticproductie. Met elke geproduceerde vershouddoos wordt de hoeveelheid fossiele olie verminderd en gerecycled en wordt er biobased materiaal toegevoegd: elk bakje bestaat voor 85% uit biobased plastic, getest en gecertificeerd door de ISCC. De bekende kwaliteit van de vershouddozen blijft gegarandeerd, voor een optimale versheid.

 

De EMSA Clip & Close vershouddoos heeft een unieke vers sluiting die het bakje 100% luchtdicht aflsuit. Daarom zijn de Emsa bewaarbakjes ideaal voor het bewaren van voedsel, verse groentes en gesneden fruit. Alle smaken blijven behouden wat bijdraagt aan een optimale kwaliteit van het voedsel. Tevens is deze 100% lekvrij en BPA Free waardoor geschikt voor baby voedingen en vloeistoffen. Deze Emsa verhouddoos mag zowel in de vriezer als in de magnetron en is vaatwasser bestendig. Je kunt je eten dus zo vanuit de vriezer opwarmen in de magnetron.

Gerecycled glas van iittala
iittala heeft de bekende Kastehelmi serie nu ook uitgebracht met gerecycled glas. Het gerecyclede Kastehelmi glas is gemaakt van 100% gerecycled glas dat werd geproduceerd uit glasrestanten van de iittala glasfabriek in Finland. Gerecyclede, duurzame en functionele glazen die geschikt zijn voor iedere tafel. Verkrijgbaar in een sfeerlicht, drinkglazen en een schaaltje. Ook de bekende Alvar Aalto vaas koop je nu van gerecycled glas.

Bekijk hier de iittala recycle collectie



Gerecycled pannen van Scanpan
Het Deense merk Scanpan maakt zijn pannen van gerecycled alumiunum. Om precies te zijn van gebruikte frisdrank blikjes.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking