Maak eenvoudig een gepocheerd ei


Eenvoudig een gepocheerd ei maken

Een gepocheerd eitje is heerlijk op elk moment van de dag. Een lekker gepocheerd eitje is heerlijke zacht en romig van smaak. De structuur van het eiwit en eigeel moet beide zacht blijven dat zorgt voor een romige smaak. Of je het nu eet als ontbijt, bij de lunch of in de avond. Het eten van een gepocheerd eitje, wordt door veel mensen gezien als luxe. Dit is omdat veel mensen het nogal lastig vinden om een lekker gepocheerd eitje klaar te maken. Er zijn diverse methodes die je helpen om een geslaagd gepocheerd eitje te maken. 

Wij ontdekte deze ei pocheervormpjes van Lekué. 


Hoe het werkt:

1. Leg het vormpje boven een glas of bakje.

2. Breek je ei voorzichtig boven het zeefje.

3. Laat even uitlekken. 

4. Plaats het vormpje in een pan met 90-95 graden. Net van de kook af dus! Voor 3 minuten

5. Haal je gepocheerde ei er voorzichtig uit

6. Serveer je ei en geniet ervan!

Bekijk hier de instructievideo van de Lekué pocheervormjes. 

Een gepocheerd eitje:

Op een broodje in de ochtend, in de middag bij een lekkere salade en in de avond om een maaltijd een lekkere en smeuïge smaak te geven. Een gepocheerd ei is een ei dat zonder de eierschaal wordt gekookt door middel van pocheren. Er wordt geen olie of vet gebruikt bij de bereiding. Het ei wordt gekookt tot het eiwit bijna geheel is gestold, maar het eigeel nog zacht is. Verse eieren zijn het meest geschikt voor het maken van gepocheerde eieren, aangezien het eiwit bij oudere eieren waterig wordt en niet goed bijeenblijft.

Gepocheerde eieren vormen de basis voor veel gerechten. Eén van de bekendste is wel de Eggs Benedict op een witte boterham. Verder worden ze veel gebruikt in salades, bij de asperges of op vlees. 

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking