Kip Teriyaki uit  de CrockPot

Het mooie weer blijft aan ondanks dat het al oktober is!
De CrockPot is bij Senses of Living alweer uit de kast gehaald en draait alweer overuren.
Vandaag hebben wij een heerlijke kip Teriyaki gemaakt uit de slowcooker.
Een slowcooker is een elektrische pan waarin je gerechten op een hele lage temperatuur kan stoven, sudderen en koken.
Ideaal voor draadjesvlees, soepen, pasta’s, en veel meer. Het werkt supermakkelijk!
voeg al je ingrediënten met een beperkte hoeveelheid vocht in de pan en een aantal uur later heb je een heerlijke smaakvolle, sappige maaltijd.

Kip Teriyaki: Super makkelijk te maken met eenvoudige ingrediënten.

Benodigdheden:

1 kilo kippenpoten

3 knoflookteentjes in plakjes

Stukje gember geraspt

Sojasaus ongeveer 8 eetlepels

4 eetlepels honing

Theelepels chilivlokken

50 ml water

Garnering:
Sesamzaadjes en lente-uitje in ringen

Snij de knoflook in plakjes en rasp een stukje gember.
Meng dit samen in een kom met de sojasaus, water, honing en de knoflook en gember.
Plaats de kippenpoten in de slow cooker en doe het mengsel erover heen.
Zet de Crockpot op de tweede stand en laat het staan voor 4 uurtjes.
Haal de kippenpoten voorzichtig uit de slowcooker en kook de saus een beetje in.
Indien de saus nog te dik is kan je wat maïzena gebruiken om in te binden.
Doe de pootjes op een bord en schenk er wat saus overheen.
Garneer met sesamzaadjes en een lente-ui!

Eet smakelijk!!

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking