HORL Messenslijpers

Met deze innovatieve en stijlvolle Horl 2 messenslijper, slijp jij binnen een handomdraai je messen weer vlijmscherp. Binnen een paar minuten heb je een vlijmscherp mes, met een snijvlak wat altijd in de juiste slijphoek is geslepen. De HORL messenslijper is gemaakt van hout uit het Zwarte Woud Duitsland.Hoe gebruik je de HORL Messenslijper?

Het werkt heel simpel; met de meegeleverde magnetische hoeksteun zet je jouw mes vast in de juiste slijphoek. Gebruik de 15 graden kant voor Japanse messen en 20 graden kant voor Europese messen. Slijp je voor het eerst? Haal dan ongeveer 5 minuten lang de slijpsteen langs je lemmet. Doe dit vervolgens ook 5 minuten voor de andere kant. Je messen zijn nu geslepen. Om een perfect eindresultaat te behalen kan je de aanzetschijf gebruiken (de andere kant van de rol) om de bramen in het lemmet recht te zetten. Nu ben je weer klaar om te snijden!

De HORL Slijpschijf

De HORL2 Eik en Walnoot wordt standaard geleverd met een standaard diamantslijpschijf. Met de HORL® standaard diamantslijpschijf is snel een hoogwaardig slijpresultaat mogelijk zonder het gebruik van water. De industriële diamanten in de schijf zijn geschikt voor staal van elke hardheid die voor messen wordt gebruikt en zorgen voor efficiënte, nauwkeurige resultaten. Daarnaast produceren ze een slijppatroon dat gelijkwaardig is aan de "af fabriek" slijping van een hoogwaardig keukenmes. Bij correct gebruik hoeft de HORL® standaard diamantslijpschijf niet vervangen te worden.

 

De HORL Honing Disc
Deze zit aan de andere kant van de messenslijper. Te herkennen aan de cirkels. Na gebruik van de HORL® diamantslijpschijf verfijnt de keramische wetschijf het slijpresultaat nog verder. De geïntegreerde groeven zorgen voor een gladde mesrand en elimineren eventuele losse metaaldeeltjes die achterblijven.

HORL Producten

Het verschil tussen de HORL Walnoot, Eikenhout en Cruise Messenslijper:

De Walnoot en Eikenhout zijn hetzelfde. Alleen een andere kleur hout. Beide worden geleverd met een blokje dat zowel in een 15 graden als 20 graden hoek kan slijpen. De keramische slijpstenen kunnen vervangen worden voor de fijne #3000 / extra fijne #6000 en grove steen voor nog verfijnder resultaten.

De Cruise messenslijper is een voordeliger variant. Hierbij krijg je alleen een blokje voor 20 graden slijphoek en hier kun je de slijpsteen niet vervangen voor andere dichtheden. In plaats van een echt houten afwerking is de cruise van geverfd hout en net iets kleinder dan de Walnoot en Eikenhout. De aanzetsteen is van rvs ipv Keramisch.

De accessoires om jou HORL Messenslijper nog completer te maken:

- Slijpschijf #3000 Fijn
- Slijpschijf #6000 Extra Fijn
- Slijpschijf Grof
-Leertje

Na gebruik van de HORL® standaard diamantslijpschijf maakt de HORL® #3000 korund wetsteenschijf hoogwaardige messen nog scherper. De #3000 grit wetsteen is gemaakt van korund, kan zonder water gebruikt worden en zorgt met zijn fijne korrel voor een nog gladdere mesrand en meer scherpte.

 

Hierna kun je eventueel nog de nog fijnere steen gebruiken. De #6000. Deze zorgt een extreem gladde snijkant


Drie keer grover. Drie keer sneller.

Gebruik deze grove slijpsteen op je HORL messenslijper om bijzonder botte messen of beschadigde messen te slijpen.

 De grove diamantslijpschijf is drie keer ruwer dan de standaard diamant en daardoor abrasiever. Het is geschikt voor het snel slijpen van bijzonder botte messen of voor het corrigeren van licht afgebroken messen. Bij het eerste gebruik kunnen er wat overtollige diamantdeeltjes afschilferen, maar de grove diamantslijpschijf zal dan het oppervlak bereiken dat het bij een volgend gebruik zal behouden

Gebruik na het slijpen het HORL leertje om je mes schoon te maken en alle slijprestjes te verwijderen.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.