Alles wat je wil weten over de snelkookpan!

Alles wat je wilt weten over de snelkookpan

We hebben de snelkookpannen weer prominent in de winkel staan en regelmatig komt de vraag; Bestaan die nog? Wat zijn de voordelen? Wat kun je ermee? Daarom deze Blog over alles wat je wilt weten over de snelkookpan.

Wat is een snelkookpan?

De snelkookpan wordt ook wel hogedruk pan genoemd. Onder verhoogde druk kun je sneller gerechten bereiden. Doordat je onder druk kookt heeft het water een hogere temperatuur (tussen de 100 en 115 graden). Hierdoor kun je gerechten in 2/3 van de tijd klaarmaken ten opzichte van een gewone kookpan.

Wat zijn de voordelen van een snelkookpan?

De naam zegt het al snelkoken. Tijdsbespraring is voordeel nummer 1. Door sneller te koken verbruik je ook minder gas of elektra dat scheelt weer in de energiekosten dat is voordeel nummer 2. Als laatste behouden de voedingstoffen zich beter door de kortere kooktijd. Het effect is voornamelijk op de vitamines die door lang koken vernietigd kunnen worden. Bij de snelkookpan behoud je je vitamines.

De hogedruk pan in gebruik

Koken in de hogedrukpan gaat altijd in combinatie met vocht. De ingrediënten dienen allemaal onder water te staan. Let er wel op dat je de pan niet verder dan 2/3 vult. De pan heeft ruimte nodig voor de stoom. Vul de pan met ingediënten (bijvoorbeeld aardappelen, stoofvlees of risotto) en sluit de deksel. Schuif hem dicht en zorg dat je een klik hoort dan weet je dat hij goed dicht zit. De snelkookpannen van WMF zijn voor alle warmtebronnen geschikt. Op het moment dat er voldoende druk is opgebouwd wordt er geen stoom meer uit de pan geperst en sluit het ventiel. Op dit moment geeft de indicator op de pan aan wat de status is van het proces en kun je de warmtebron op de laagste stand zetten. De kooktijd van het gerecht wat je wilt bereiden gaat op dit moment in.

Na de kooktijd moet je de hogedrukpan openen. Dit kan op 2 manieren; Onder de kraan afkoelen met koud water voor ongeveer 30 seconden of handmatig af laten stomen. Voor het handmatig af laten stomen dien je gedurende 30 seconden de knop voor het stoomaflaten in. De stoom komt uit de zijkanten van het deksel van de pan. Zodra alle stoom uit de pan ontsnapt is kun je het deksel veilig openschuiven.



Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking