Recept Salade van Geroosterde Romaine sla met avocado

Ingrediënten

- Olijfolie

- 4 avocado's gehalveerd zonder schil

- 4 kroppen Romaine sla of bindsla, gehalveerd

- 125 ml crème fraîche

- Sap en geraspte schil van 1 citroen

- Zout en zwarte peper

- Knapperige croutons en gebakken chorizo om te serveren

Dit recept komt van de website van Le Creuset. Een frisse salade met geroosterde Romaine sla met dressing van crème fraîche. De Romaine sla, ook wel bindsla, is de ster van deze knapperige salade. Besprenkel met de dressing van Crème Fraîche  en maak af met gebakken chorizo voor een pittige touch.

Bereiding

Verwarm een Le Creuset Grill met een scheutje olijflolie op een middelhoog vuur. Besrprenkel de avocado's en de sla met olijfolie en grill deze in porties, enkel aan de gesneden zijde tot er mooie grillstrepen te zien zijn.

Doe de crème fraîche in een kom en klop het citroensap, de geraspte schil en de kruiden erdoorheen. Maak de dressing vloeibaarder met een scheutje koud water.
 
Leg de kroppen sla en avocado's in Le Creuset pastakommen en besprenkel met de dressing. Serveer onmiddellijk met knapperige croutons en optioneel de gebakken pittige chorizo.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking