Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm
Skottsberg RVS Wok 28 cm

Skottsberg RVS Wok 28 cm

SKOTTSBERG Tri-ply roestvrijstalen (RVS) pannen zonder anti-aanbak laag worden gebruikt vanwege de duurzaamheid, het natuurlijke koken, en het gemak van onderhoud en reiniging van de pan. Het zijn mooie pannen waar je ook “mooi” in kunt koken.

Deze pan kan tegen zeer hoge temperaturen. Er zit geen anti-aanbak laag in, die kan dus ook niet kapot gaan, en is dus ook niet schadelijk voor de gezondheid.

Wanneer je deze pan netjes behandelt heb je een pan voor het leven.

Dit is een Tri-ply (of 3-ply) roestvrij stalen (RVS) pan, wat betekent dat de pan is opgebouwd uit 3 lagen metaal. De laag aan de buitenkant van de pan is gemaakt van RVS, zodat deze erg sterk is en waardoor de pan ook geschikt is voor inductie. De tussenlaag is van aluminium, een extreem goed warmtegeleidend metaal. Hierdoor wordt de pan zeer snel en vooral gelijkmatig (zonder hotspots) warm. Omdat deze aluminium laag bij onze Skottsberg pannen geheel doorloopt in de zijkanten van de pan, wordt de pan tot boven aan de rand, gelijkmatig en snel warm. De derde laag, aan de binnenkant van de pan, is van hoogwaardig 18/10 RVS.

Deze SKOTTSBERG Tri-ply RVS pan is maar liefst 2,5 mm dik, waardoor hij niet kromtrekt op inductie en de warmte zeer goed behouden blijft tijdens de bereiding.

 

Specificaties:

  • 28 cm

  • Ovenbestendig tot 250º

  • Geschikt voor alle warmtebronnen: Gas, elektrisch, keramisch, inductie

  • Vaatwasmachinebestendig

Roestvrijstaal

Op voorraad
€ 89,99
Incl. BTW

KOKEN MET JE SKOTTSBERG TRY-PLY RVS PAN ZONDER ANTI AANBAK LAAG

Voor het eerste gebruik de koekenpan goed afwassen.

Om te voorkomen dat voedsel aan de bodem gaat kleven is het belangrijk dat je de volgende instructies nauwkeurig opvolgt.

- Haal het voedsel dat je gaat bakken van te voren uit de koelkast zodat dit op kamertemperatuur is op het moment dat je gaat bakken.

- Plaats de pan op een warmtebron naar keuze. Deze pan kan ook in de oven, je kunt dus zelfs je gerecht eerst aanbakken op het fornuis en direct in de oven zetten om verder na te garen.

- Laat de pan langzaam op temperatuur komen, en laat na een minuutje wat waterdruppels in de pan vallen. Als de waterdruppels door de pan ‘dansen’ is de pan op de juiste temperatuur. Verdampen de druppels langzaam dan is de pan te koud en verdampen de druppels heel snel dan is de pan te heet. Voeg pas vetstof toe als de pan goed warm is.

- Schakel nu het fornuis met ongeveer 30% terug. Er zit nu voldoende warmte in de pan, en dit blijft er ook in zitten. Anders wordt de pan te heet en verbrandt de vetstof en/of het voedsel dat je wilt gaan bereiden.

- Wacht heel even tot de boter niet meer schuimt en een beetje bruin wordt, of tot de olie warm is geworden.

- dep het te bereiden voedsel zoveel mogelijk droog.

- Laat voedsel dat je in de pan doet en blijft kleven aan de bodem even rustig bakken, zonder te proberen het van de bodem af te trekken. Zet eventueel het fornuis wat zachter en wacht even rustig af. Je zult zien dat het vanzelf los komt.

Metalen pannen worden heet tijdens de bereiding. Daarom raden wij je voor de zekerheid aan een ovenwant bij de hand te hebben. RVS pannen hebben een hekel aan zout, dus zout je eten niet in de pan maar voor of, nog beter, na het bakken, hierdoor blijft je RVS pan langer mooi, en krijg je geen “zout-putjes” op de bodem.

Gebruik bij eiwit- en meel rijk voedsel (eieren, pannenkoeken, vis, etc.) wat extra vetstof tijdens het bereiden, omdat dit anders misschien gaat vastkleven aan de bodem.

Het mooie van een RVS bakpan is o.a. dat je direct na het bakken van vlees, in dezelfde pan, een mooie saus of jus kunt maken. Haal eventueel het overtollige vet uit de pan met keukenpapier, en giet in de nog warme pan wat water, bouillon of wijn. Roer dan met een garde of vork de baksappen los van de pan, en je hebt een hele snelle en lekkere jus of saus (en de pan is ook al bijna schoon!).

SCHOONMAKEN

Na bereiding laat je de pan afkoelen. Zorg ervoor dat je hete pan niet direct onder of in koud water geplaatst wordt. Dit kan kromtrekken

veroorzaken. Wanneer de pan voldoende afgekoeld is maak je de pan schoon met warm water en een afwasborstel of krasvrije schuurspons. Je kunt gewoon afwasmiddel gebruiken.

Als er nog restjes aan de pan geplakt zitten, begin dan met de pan een paar uur in warm water met afwasmiddel te weken (je kunt het zelfs een nachtje laten staan). Giet het water er uit en schrob stevig met een schuurspons.

Je kunt bij hardnekkig vuil of brandplekken ook een laagje water met een schepje soda of azijn in de pan doen, de pan verhitten, en dan schrobben met een sponsje.

Wanneer de pan witte vlekken of kalkaanslag vertoont, kun je deze reinigen met azijn, of zelfs met azijn uitkoken. Was de pannen goed na met water.

Droog je pannen met de hand af. Je kunt ze ook aan de lucht laten drogen, maar dan kunnen er watervlekken op ontstaan.

Maak RVS nooit schoon met ammoniak of bleekmiddel. Deze producten reageren met het metaal waardoor het kan gaan roesten. Indien nodig kun je het beste schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor RVS.

RVS pannen kunnen in de vaatwasser. De levensduur en het uiterlijk van je pan zullen hierdoor wel wat sneller achteruit gaan. Met de hand afwassen is beter! Als je de vaatwasser gaat gebruiken en watervlekken wilt voorkomen, spoel de pannen dan meteen na met bronwater met koolzuur als je ze uit de vaatwasser haalt en droog ze dan met de hand af.

 WELKE KEUKEN-ACCESSOIRES KUN JE GEBRUIKEN?

Je kunt alle keukenaccessoires gebruiken incl. metalen hulpmiddelen.

Type
Wok
Materiaal
RVS
Kleur
RVS
Maat
28 cm
532656
Nieuw
8717522204572
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking