Skottsberg Inbrand Olie 250ml
Skottsberg Inbrand Olie 250ml

Skottsberg Inbrand Olie 250ml

SKOTTSBERG Inbrand olie is een natuurlijke olie voor het inbranden van gietijzer en plaatstalen pannen (zonder een synthetische of emaillen anti-aanbak laag). Door de pannen in te branden met deze olie creëer je een natuurlijke anti-kleef laag in je pan. Deze zogenaamde patinalaag ontstaat vanzelf tijdens het veelvuldig bakken in je pan en door zelf de pan vooraf in te branden, versnel je dit proces. Ook beschermt het de pan tegen roest. Indien de patinalaag beschadigd is geraakt kun je deze, door de pan opnieuw in te branden, makkelijk zelf weer herstellen.

 

  • 100% pure natuurlijke olie

  • 250ml

  • Inbrand olie is niet geschikt voor consumptie

 

Door Cast Iron pannen in te branden met SKOTTSBERG Inbrand Olie creëer je een natuurlijke anti-kleef laag in je pan

 

Lees hieronder hoe je de olie gebruikt en je je pan kan inbranden.

Laatste items in voorraad
€ 9,99
Incl. BTW

Hoe gebruik ik de olie?

 

  • Was de pan in heel heet water met afwasmiddel en een afwasborstel of schuurspons en maak stevig schoon, en droog af.

  • Verwarm de pan een paar minuten op het fornuis op een lage stand. Dit opent de poriën van de pan, en zorgt ervoor dat de pan geheel droog wordt.

  • Sprenkel olie (zie onze Skottsberg Inbrand olie, geen olijfolie of notenolie gebruiken) op een niet pluizende doek en wrijf de pan grondig in , binnen én buitenkant, en indien de steel/handvat ook van gietijzer gemaakt is, deze ook inwrijven met de olie.

  • Heel belangrijk: verwijder met een schone niet pluizende doek de olie weer van de pan. Het lijkt dan dat er geen olie meer op de pan zit, maar er blijft een dunne film van olie achter op de pan, precies wat nodig is.

Vanaf hier maken we onderscheid in 2 manieren van inbranden: 

1               in de oven

2               op het fornuis (gas, keramisch of inductie)

 

1: In de oven. 


Dit is de beste manier. Door het langzaam opwarmen, langzaam afkoelen, en het langdurig verhitten van de pan, wordt het gietijzer roestvaster en de patinalaag wordt egaler ingebrand.


Plaats de pan op de kop op het rooster van je oven.

  • Verwarm de oven tot ongeveer 250 °C (gas stand 8/9), en zet de afzuigkap aan. Zorg voor een goede ventilatie in de keuken. De inbrandende olie veroorzaakt walm en geur. Dit is volstrekt normaal!

  • Schakel na een uur de oven uit en laat de pan afkoelen in de oven. Als de pan helemaal afgekoeld is kun je de pan opbergen op een droge plaats.

  • De pan krijgt zijn mooie egaal zwarte uitstraling weer terug. Indien gewenst kun je deze behandeling herhalen. Hoe vaker je de pan inbrandt, of hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter je patinalaag in de pan wordt! 


2: op het fornuis. 


Dit is de snelle manier. Dit mag je altijd doen, als de pan er wat droog of aangetast uitziet, of als er kleine beschadigingen in de laag zitten. 


Plaats de pan op het fornuis.

  • Zet de afzuigkap aan en zorg voor goede ventilatie in de keuken. 

  • Verwarm de pan op het fornuis, tot het rookpunt bereikt is, en de olie iets gaat roken. 

  • Wacht nog een paar minuten, en zet het fornuis uit. 

  • De inbrandende olie veroorzaakt walm en geur. Dit is volstrekt normaal!

Als de pan helemaal afgekoeld is kan je de pan opbergen op een droge plaats.

De pan krijgt zijn mooie egaal zwarte uitstraling weer terug. Indien gewenst kun je deze behandeling herhalen. Hoe vaker je de pan inbrandt, of hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter je patinalaag in de pan wordt!


Type
Inbrandolie
Maat
250 ml
533097
Nieuw
8717522198734

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Accessoires

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking