Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid
Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid

Skottsberg Gietijzeren Braadpan 28cm round, with lid

Deze SKOTTSBERG® Cast Iron braadpan wordt gewaardeerd om een aantal bijzondere eigenschappen. De pan is pre-seasoned, dat wil zeggen dat de pan is ingebrand met plantaardige olie en direct na aankoop klaar voor gebruik is. Deze braadpan is gemaakt uit één stuk gegoten traditioneel slijtvast gietijzer. De braadpan warmt langzaam op maar houdt zijn warmte wel lang vast. Het heft van deze grillpan is hol, waardoor deze niet warm wordt en goed vast te pakken is. Deze braadpan wordt geleverd met een gietijzeren deksel. Deze deksel is voorzien van ‘spikes’ aan de binnenzijde, waardoor vocht terugvalt op de ingrediënten. Hierdoor wordt je gerecht continu bevochtigd en zal het extra mals blijven. Deze braadpan kan hoge temperaturen verdragen en wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt als alleen het bakken van vlees. Deze braadpan is zeer geschikt voor het braden van dikkere stukken vlees, het stoven van vlees, frituren en het bereiden van overheerlijke soepen. Deze gietijzeren braadpan is niet alleen sterk, robuust en onverwoestbaar, hij is ook geschikt voor iedere warmtebron. Koken op inductie, open vuur en de in de oven (max. 250℃) is voor deze wok geen probleem. Daarnaast heeft deze braadpan een hittebehandeling ondergaan, waardoor hij bijna niet roest en krasbestendig is geworden.

 

Deze SKOTTSBERG® Cast Iron braadpan is duurzaam en energiebesparend en staat bij het juiste gebruik voor levenslang kookplezier!

 

Specificaties:

Traditioneel gietijzer 28 cm

Vóór-ingebrand met plantaardige olie, waardoor een natuurlijke anti-kleeflaag is ontstaan

Ovenbestendig tot 250º

Geschikt voor alle warmtebronnen: Gas, elektrisch, keramisch, inductie, open vuur

Niet vaatwasmachinebestendig

Laatste items in voorraad
€ 99,99
Incl. BTW

DE EERSTE KEER IN GEBRUIK NEMEN

Dat gaat heel gemakkelijk. Was de pan voor het eerste gebruik af met alleen heet water, en een afwasborstel. Onze pannen zijn in de fabriek al ingebrand met plantaardige olie, waardoor je de pan direct na aankoop kunt gebruiken.

 

Het is nóg beter om zelf de pan opnieuw in te branden (zie verderop voor instructies), dit verbetert de "patina" beschermlaag van je pan. Sowieso iedere keer dat je bakt in de pan, verbetert deze laag.

 

KOKEN MET JE GIETIJZEREN PAN

Om te voorkomen dat voedsel aan de bodem gaat kleven is het belangrijk dat je de volgende instructies nauwkeurig opvolgt. Haal het voedsel dat je gaat bakken van te voren uit de koelkast zodat dit op kamertemperatuur is op het moment dat je gaat bakken. Plaats de pan op een warmtebron naar keuze (let op, bij een glazen oppervlak de pan optillen en NIET schuiven).

 

Deze pan kan ook in de oven, je kunt dus zelfs je gerecht eerst aanbakken op het fornuis en direct in de oven zetten om verder na te garen. Laat de pan langzaam op temperatuur komen, en voeg pas vetstof toe als de pan goed warm is. Let op bij koken op inductie!

 

Gebruik een lage kookstand, deze pan warmt namelijk snel op. Dep het te bereiden voedsel zoveel mogelijk droog. Laat voedsel dat je in de pan doet en blijft kleven aan de bodem even rustig bakken, zonder te proberen het van de bodem af te trekken. Zet eventueel het fornuis wat zachter en wacht even rustig af. Je zult zien dat het vanzelf los komt. Gebruik de eerste keren wat extra vetstof tijdens het bereiden, sommige (vooral eiwitrijke) voedingsmiddelen kunnen bij nieuwe pannen wat makkelijker vastkleven aan de bodem.

 

Gietijzeren pannen worden heet tijdens de bereiding. Daarom raden wij je voor de zekerheid aan een ovenwant bij de hand te hebben.

 

WELKE KEUKEN-ACCESSOIRES KUN JE GEBRUIKEN?

Je kunt alle keukenaccessoires gebruiken inclusief metalen hulpmiddelen.

 

SCHOONMAKEN

Na bereiding laat je de pan afkoelen. Zorg ervoor dat je hete pan niet direct onder of in koud water geplaatst wordt. Dit veroorzaakt een thermische schok en kan scheurvorming veroorzaken. Wanneer de pan voldoende afgekoeld is maak je de pan schoon met warm water en een afwasborstel of krasvrije schuurspons. Gebruik zo weinig mogelijk afwasmiddel omdat hier vaak zuur in zit dat de patinalaag kan aantasten, of roestvorming kan veroorzaken. Zeker wanneer je de pan nog niet zo lang hebt en deze laag nog niet zo sterk is.

 

Plaats de pan NOOIT in de vaatwasser!

 

Mocht het bovenstaande niet het volledig gewenste effect hebben dan kun je de pan met een klein laagje water aan de kook brengen. Even laten afkoelen en de restanten verwijderen met een afwasborstel, spatel, lepel of het speciale Skottsberg scrubmatje gebruiken.

 

Een andere manier is om zout te gebruiken, als een soort schuurmiddel. Gewoon een paar flinke eetlepels keukenzout in de nog warme pan gooien en flink boenen met keukenpapier of een doormidden gesneden aardappel. Dit tast de patinalaag niet aan, maar schuurt wel de aangekoekte etensresten weg. Na het schoonmaken kun je de pan invetten met een zeer dun laagje olie (geen olijfolie of notenolie) en uitwrijven met een papieren keukendoek. Dit helpt tegen roestvorming.

 

Berg nu de pan op in een droge ruimte. Als je de pan opbergt met deksel, plaats dan een papieren keukendoek tussen de pan en deksel om lucht te laten circuleren. Doe dit ook als je meerdere pannen op elkaar zet.

Type
Braadpan
Materiaal
Gietijzer
Kleur
Zwart
Maat
28 cm
532672
Nieuw
8717522204251

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking