Maak nu zelf deze overheerlijke Valentijns muffins! 

Ingrediënten

  • 115 g poedersuiker plus extra om de cakejes te bestrooien
  • 30 g bloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • Zeste van ½ citroen
  • Eiwit van 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 115 g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 100 g verse frambozen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C/ heteluchtoven 160 °C/gasoven stand 4
  2. Zeef de poedersuiker en de bloem in een middelgrote kom om eventuele stukjes te verwijderen, en voeg dan de gemalen amandelen en de citroenzeste toe.
  3. Klop het eiwit stijf en voeg het toe aan het amandelmengsel, samen met het vanille-extract en de gesmolten boter. Roer de ingrediënten zorgvuldig door elkaar en meng er voorzichtig 2/3 van de frambozen onder.
  4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 6 vormpjes en werk af met de resterende frambozen.
  5. Zet de cakejes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze 20-25 minuten of tot het midden terugveert als u het aanraakt.
  6. Laat de cakjes enkele minuten opstijven in de vorm voordat u ze op een rooster legt. Bestrooi ze vóór het opdienen met poedersuiker.

Tips

  • Voor glutenvrije cakjes kunt u de bloem vervangen door glutenvrije bloem en glutenvrij poedersuiker gebruiken.
  • In plaats van frambozen kunt u ook ander fruit gebruiken, zoals bosbessen, braambessen of kleine partjes van rijpe steenvruchten zoals perzik of abrikoos.