Recept Pittige Kimchi Eieren

Ingrediënten

Voor 2-4 personen

-3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 uien gesnipperd
- 420 g kimchi, fijngesneden
- 2x 400 gr cherrytomaten uit blik
- 75 gr spinazie
- 4 eieren
- zwart sesamzaad
- ringetjes lente ui
- geroosterd zuurdesem brood voor erbij

Uit een inkijkexemplaar van het kookboek One Pan perfect van Donna Hay. Deze eieren worden na een nieuwe niveau van Lekker getild. Kimchi maakt met kleur en smaak een feestje van deze brunch favoriet.

Bereiding

1. Verhit een grote koekenpan op matig hoog vuur. Schenk de olie erin en fruit de uien 7 minuten, of tot ze net goudkleurig worden.

2. Roer de Kimchi en tomaten erdoor, draai het vuur laag en laat 8-10 minuten zachtjes koken of tot de saus iets is ingedikt.

3. Roer de spinazie erdoor en kook 1 minuut mee.

4. Draai het vuur nog lage. Maak 4 kuiltjes in het kimchimengsel en breek in elk kuiltje een ei. Leg het deksel op de pan en stoof 4-5 minuten, of tot de eieren zijn gestold.

5. Bestrooi met zwart sesamzaad en lente ui en dien op met geroosterd zuurdesembrood.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking