Recept Focaccia Brood

Ingrediënten

- 15 gram droge gist

- 5 dl lauw water

- 18 gram zout

- 1 1/2 dl olijfolie

- 600 gr bloem Tipo 00

- 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt.

- 70 gram tomatenpuree

- 1 theelepel zoutvlokken

- 100 gram cherry tomaatjes, doormidden gesneden

- voor de pan: 3/4 dl olijfolie

Met de Scanpan Braadslede kun je meer dan je denkt. Het Scanpan kookgerei is namelijk ovenbestendig tot 260 graden. Gebruik je braadslede ook als bakvorm voor bijvoorbeeld deze Focaccia brood. Het recept is gemaakt in samenwerking met de gebroeders Koch en Scanpan uit Denemarken.

Bereiding

1. Los de gist op in het lauwwarme water. Voeg het zout, olijfolie en bloem toe en kneed het deeg 8-10 minuten goed in een mixer op de hoogste snelheid met behulp van een platte klopper. Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen.

2. Vet een braadslede van 33 x 33 cm in en oeg 3/5 dl olijfolie toe. Verdeel het deeg in de vorm en druk het lichtjes in de hoeken. Bestrijk het deeg met de tomatenpuree, bestrooi met gehakte rozemarijn, gehalveerde cherry tomaten en zoutvlokken.

3. Dek het deeg af en laat nog 30 minuten rijzen.

4. Bak het focaccia brood 25 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 190 graden.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking