Recept Tomaten Chili Chutney

Ingrediënten

- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 staafje kaneel
- 2 kruidnagels
- 1 el korianderzaden
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 el zout
- 2 el verse gember
- 1 eetlepel honing
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 100 g balsamico-azijn

Een blender alleen voor smoothies en soepen? Zeker niet! Maak met de Magimix Blender deze lekkere tomaten chili chutney. Lekker voor bij de borrel op een vers stokbroodje. Dit recept is afkomstig van Magimix.

Bereiding

1. Rooster in een roestvrijstalen pan met dikke bodem op een matig vuur het korianderzaad, de kruidnagels, de chilipeper en het kaneelstaafje.

    1 staafje kaneel
    2 kruidnagels
    1 el korianderzaden
    1 chilipeper

2. Meng gedurende 2 à 3 minuten. Doe de kruiden in de Blender en start het programma: snelheid 4/10 seconden

3. Zet opzij. Was en snijd de tomaten in stukken. Pel en snijd de ui en de knoflook grof.

    2 tomaten
    1 ui
    1 teentje knoflook

4. Doe de tomaten, ui en knoflook in de Magimix minikom, druk 2 à 3 keer op PULSE. Fruit dit mengsel in een pan op een laag vuur in een beetje olie.

    2 tomaten
    1 ui
    1 eetlepel arachideolie
    1 teentje knoflook

5. Voeg onder voortdurend roeren de azijn, de kruiden en het zout toe. Voeg zodra het mengsel kookt de honing en de gember toe.

    1 el zout
    2 el verse gember
    1 eetlepel honing
    100 g balsamico-azijn

6. Laat 5 minuten pruttelen onder voortdurend roeren.

7. Serveer koud!

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking