Recept Abrikozen energieballen

Ingrediënten

- 150 g gemengde noten, bijvoorbeeld cashewnoten, gepeld
amandelen of hazelnoten
- 30 g sesamzaadjes
- 150 g gedroogde abrikozen
- 1 el agavesiroop
- 3-4 el geraspte kokosnoot

Deze abrikozen-energieballen zitten vol gezonde ingrediënten: grijp er een als je een snelle oppepper nodig hebt. Dit recept is afkomstig van Le Creuset.

Bereiding

1. Rooster de noten op middelhoge temperatuur in een anti-aanbakpan van Le Creuset (zonder vet) tot je ze kunt ruiken; haal ze dan uit de pan en laat ze iets afkoelen.

2. Rooster de noten samen met de sesamzaadjes, abrikozen en agavesiroop.

3. Doe de geroosterde noten samen met de sesamzaadjes, abrikozen en agavesiroop in een hakmolen en hak tot een homogeen mengsel ontstaat.

4.Gebruik een theelepel om een deel van het deeg uit te scheppen en maak er kleine balletjes van.

5. Verdeel het kokosschaafsel over een groot plat bord en draai de balletjes om.

6. Koel de ballen ongeveer 20 minuten lang voordat je ze opeet.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking