Recept Geroosterde Bloemkoolsoep

Ingrediënten

- 2 aardappelen
- 2 lente-uitjes
- 700 g bloemkool, gewassen en in roosjes gesneden (gelijk aan een middelgrote bloemkool)
- Olijfolie
- 800 ml groentebouillon (ca.; de kool en aardappelen moeten ermee bedekt kunnen worden in de pan)
- 200 g room of kokosmelk
- Nootmuskaat
- 1 el citroensap (of iets meer)
- Zout en versgemalen peper
- 1 doosje rode biet- of radijsspruiten (kiemgroente)
- 4 radijsjes

Deze 3-laags sauspan in RVS van Le Creuset tilt je dagelijkse kookkunsten naar een nieuw niveau. Een genot om te gebruiken: hij verwarmt snel, zodat je zelfs als je haast hebt groenten, rijst en pasta kunt koken. De nauwsluitende deksel houdt vocht, smaak en voedingsstoffen vast. Deze pan zorgt ervoor dat het bereiden van je favoriete recepten een fluitje van een cent is. Dit recept is afkomstig van de website van Le Creuset.

Bereiding

1. Schil en hak de aardappelen in grove blokjes. Snijd de lente-ui in kleine stukjes.

2. Bak beide 5-7 minuten lang in een Le Creuset 3-laags rvs Steelpan met de voorbereide bloemkool in een scheutje olijfolie totdat ze geroosterd zijn.

3. Schenk de groentebouillon erbij tot alle groenten ondergedompeld zijn en laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten lang sudderen.

4. Als alle groenten zacht zijn, pureer je het geheel met een staafmixer en voeg je geleidelijk de room of kokosmelk toe.

5. Breng op smaak met een snufje versgeraspte nootmuskaat, citroensap, zout en peper.

6. Was de radijsjes en snij ze in dunne plakjes.

7. Snijd de kiemgroente van het bed.

8. Garneer de soep met de radijsjes, kiemgroente en bloemen en dien warm op.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking