Recept Madeleines

Ingrediënten

(voor 24 madeleines)

- 3 eieren
- 140 gr suiker
- 125 gr bloem
- 5 gr bakpoeder
- 135 gr gesmolten boter
- 50 gr melk
- 1 el olie
- 2 tl honing
- snufje zout
- 2 tl vanille extract
- 1 tl citroenzest

Madeleines zijn een Franse klassieker die over de hele wereld geliefd zijn. Deze bakvorm van Le Creuset voor 12 madeleines heeft de ideale vorm om ze thuis zelf te maken. En dankzij de anti-aanbaklaag is hij bovendien handig in het gebruik. Wanneer ze perfect gebakken zijn, komen je gebakjes eenvoudig los en hoef je nauwelijks meer schoon te maken. De hittebestendige silicone handgrepen zorgen voor grip met eenvoudig in en uit de oven halen. Doe dan wel even ovenhandschoenen aan!

Bereiding

1. Smelt de boter en zet deze apart, maar hou wel warm/vloeibaar

2. Doe de eieren in een kom met de suiker, vanille en de citroenzest en klop dit even met de garde goed door elkaar. Het moet goed losgeklopt zijn maar je hoeft het niet compleet schuimig te kloppen

4. Roer de bloem met het bakpoeder en het zout er door

5. Doe dan de melk, olie en de honing erdoor en roer tot een glad beslag.

6. Roer dan in 2 tot 3 delen de gesmolten boter erdoor

7. Wanneer je een mooi glad beslag hebt, dek je dit af met folie, waarbij je de folie direct op het beslag legt. Zet dit een paar uur in de koeling, bij voorkeur een hele nacht.

8. Vet de madeleine vorm in met boter, doe het beslag in een spuitzak en spuit het madeleine beslag in de vorm. Vul de vorm niet meer dan 2/3. Zet de vorm weer voor minstens 1 uur in de koelkast

9. Verwarm de oven voor op 200C. Haal de vorm met het beslag uit de koelkast en zet direct in de oven

10. Bak de madeleines in 10-14 minuten gaar en goudbruin. Haal ze kort na het bakken uit de vorm en laat volledig op een taartrooster afkoelen.

Houdt de Madeleines vers in bijvoorbeeld een vershouddoos van Emsa

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking