Recept No Knead Bread

Ingrediënten

- 450 gram tarwebloem
- 350 ml handwarm water
- 8 gram zout
- 4,5 gram gedroogde gist (ongeveer 1 theelepel)

Benodigheden

- Een gietijzeren pan met deksel
- Een kom om het deeg in te laten rijzen
- Een theedoek
- Bakpapier

Hoe lekker is de geur van 's ochtends van versgebakken brood uit de oven? Heerlijk! De gietijzeren braadpannen van le Creuset (met RVS dop) kunnen tot hoge temperaturen in de oven. Hij wordt ook wel Dutch Oven genoemt. Hier kun je overheerlijk verse broden in bakken zonder van te voren deeg te kneden!

Het deeg hoef je niet te kneden dus je hebt geen keukenmachines of sterke polsen nodig! Wel kost het iets meer rijstijd. Je maakt het deeg dan ook gemakkelijk een avond van te voren. In 5 minuutjes gemaakt en 's ochtends bak je hem af.

Dit recept is afkomstig van de website van Le Creuset.

Bereiding

1. Meng de droge ingrediënten in een kom ( meel, zout en gist) en voeg het warme water toe. Roer tot een samenhangend deeg. Dek de kom af met een deksel of plastic folie en leg er een theedoek over. (zo blijft het deeg wat langer warm en rijst het beter) Laat het deeg nu 12 tot 18 uur rusten op kamer temperatuur. Ik maak het deeg vaak tijdens het koken van het avond eten klaar. Dan kun je de volgende ochtend direct afbakken.

2. Als het deeg de volgende ochtend gerezen is zie je veel luchtbellen en is het volume gestegen. Verwarm de oven op 225 graden. Liefst de oven op stand: Boven en Onder warmte. Verwarm de gietijzeren pan met deksel direct mee. Roer het deeg nog goed door zodat de luchtbellen verdwijnen en je een (plakkerige) deegbol krijgt. Laat dit deeg nog 20 minuten rusten.

3. Leg een bakpapiertje uit. Strooi er bloem op en laat de deegbol in het midden vallen. Strooi nog wat bloem op de bovenzijde van de bol

Als de oven klaar is met voorverwarmen haal je de pan eruit. let op deze is erg heet! Laat het bakpapier met deegbol erin zakken en plaats de deksel erop.

Zet voor 30 minuten op 225 graden in de oven. Daarna nog 15 minuten zonder deksel in de oven dan wordt de bovenkant bruin en knapperig.



4. Na de oventijd til je met behulp van het bakpapier het brood uit de pan. Laat het brood even afkoelen. Daarna klaar om te eten.


Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden in soorten en smaken brood om zelf te maken. Volkoren, met zaden en pitten bijvoorbeeld. Varieër en experimenteer erop los.


Zelf brood maken
Wil je zelf brood gaan maken? Kijk dan even op onze pagina over brood. Alles wat je nodig hebt van deegbewerken, rijsmandjes, broodbakvormen tot vele kookboeken op het gebied van broodbakken voor inspiratie.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking