Recept Bladerdeegstengels met pesto

Ingrediënten

- 2,6 dl lauw water
- 8 gram droge gist
- 8 gram zout
- 1 ei
- 1/2 dl olijfolie
- 475 gram bloem
- 150 gram goede pesto
- 150 gram verse mozzarella in kleine blokjes
- 100 gram verse parmezaanse kaas geraspt

Doe eens gek en maak Bladerdeeg hapjes in je koekenpan! In de Scanpan koekenpannen kun je meer bakken dan je denkt. Het Scanpan kookgerei is namelijk ook ovenbestendig tot 260 graden. Zo maak je dus ook een heerlijke Bladerdeegstengel met pesto in je koekenpan. Het recept is gemaakt in samenwerking met de gebroeders Koch en Scanpan uit Denemarken.

Bereiding

1. Roer de gist in een grote mengkom door het water. Voeg het zout, het ei, de olijfolie, de bloem toe en kneed het deeg goed door samen met een voedselmixer met een deeghaak gedurende 8-10 minuten tot het helemaal glad is. Bedek de kom met huishoudfolie en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plaats.

2. Leg het deeg op en met bloem bestoven tafel en rol het uit met een deegroller tot een grote rechthoek van ca 0,5 cm dik. Verdeel de pesto en bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas en mozzarella blokjes.


3. Rol het deeg tot een lange worst en snijd 12 mooie plakjes met een scherp mes.


4. Vet een sauteerpan van 26 cm in en leg de plakjes hierop.


5. Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen op een warme plaats.


6. Bak de bladerdeegstengels 20 minuten op 180 graden in de heteluchtoven.

7. Serveer rechtstreeks vanuit de pan of op een mooie serveerplank.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking