Recept Cheesecake met witte chocolade en venkel

Ingrediënten

- 180 gram witte chocolade

- 180 gram roomkaas 60+

- 5 eieren (verdeeld in eiwitten en dooiers)

- 20 gram poedersuiker

- 3 gram gemalen venkel of gemalen anijszaad

- 1 limoen (schil en rasp)

Doe eens gek en maak een Cheesecake in je koekenpan! In de Scanpan koekenpannen kun je meer bakken dan je denkt. Het Scanpan kookgerei is namelijk ook ovenbestendig tot 260 graden. Zo maak je dus ook een heerlijke Cheesecake in je koekenpan. Het recept is gemaakt in samenwerking met de gebroeders Koch en Scanpan uit Denemarken.

Bereiding

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie tot hij net gesmolten is (45 graden) (gebruik eventueel een thermometer voor chocolade)

2. Meng de roomkaas, limoenschil, limoensap, gemalen venkel en poedersuiker met een garde en klop het mengsel door de gesmolten chocolade. Klop daarna de eidooiers door het mengsel.

3. Klop de eiwitten stijf en klop de helft door het mengsel. Doe de resterende stijve eiwitten door het deeg met een deegschraper.

4. Giet het mengsel in een ingevette sauteerpan van 24 cm.

5. Bak de cake in een voorverwarmde heteluchtoven gedurende 55 minuten op 150 graden.

6. Koel de cake in de koelkast.

7. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren. Gebruik hier eventueel een poedersuiker strooier voor.

Gebruikte artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking