Welke koekenpan kies jij?

Je kunt etenswaren volledig anders bereiden naargelang van de gekozen koekenpan. Voor een optimaal resultaat bij de bereiding van je gerechten moet je 2 à 4 types van koekenpannen hebben in je keuken. De juiste koekenpan voor de voedingswaren die je wil bereiden is het meest doorslaggevende criterium voor een goed resultaat. Je moet je koekenpannen kennen en weten dat verschillende materialen de warmte anders verdelen en vasthouden en een invloed hebben op de keuze van de vetstof.

Le Creuset stelt koekenpannen voor in drie types van materialen. Alle materialen geven goede resultaten als ze aangepast zijn aan de ingrediënten die je wilt bereiden. Leer je koekenpan kennen - deze gebruiksaanwijzing begeleidt je bij je keuze, ongeacht of je nu wilt bakken, sauteren, bakken zonder vetstof of grillen in je koekenpan van Le Creuset. Je bent er zeker van dat je kwaliteitsvolle producten kiest met een uitzonderlijke levensduur, gezien de levenslange garantie van de producten van Le Creuset.

Geëmailleerd gietijzer

Le Creuset is gekend voor zijn klassieke kookgerei in kleurrijk gietijzer, dat al sinds 1925 geproduceerd wordt in zijn eigen fabriek in Frankrijk. Het gietijzeren kookgerei wordt door velen beschouwd als onverslijtbare klassiekers die van de ene generatie op de andere doorgegeven kunnen worden.
Mettertijd krijgt het gietijzer patina. Daardoor wordt een onzichtbare beschermlaag gevormd en wordt het product nog gemakkelijker in gebruik

Voordelen
Gietijzer kan zeer hoge temperaturen aan en verzekert een uniforme warmteverspreiding, voor een homogene garing.

Geschikte voedingswaren
Alle vormen van voedingswaren en gerechten die bereid worden op hoge temperaturen tussen 175 °C en 225 °C. Bij nog hogere temperaturen dan deze, loopt u het risico het vlees te verbranden en de koekenpan te beschadigen. Bij gebruik van een gietijzeren koekenpan moet u vetstof gebruiken.

  • Rund-, varkens- en lamskoteletten en wild
  • Vette vis zoals zalm, makreel, heilbot en haring
  • Niet-gepaneerd gehakt zoals balletjes en gehakte biefstuk
  • Groenten die bereid mogen worden op hoge temperaturen - asperges, aubergines en courgettes

Bakpannen
Een gietijzeren koekenpan is een ideale koekenpan om grote stukken vlees te bereiden. U zult merken dat er op uw vlees een mooie en krokante gegrilde korst wordt gevormd, die typisch is voor een lekkere steak.

Grillpannen
De grillpan van Le Creuset is vervaardigd uit gietijzer en biedt dezelfde voordelen als de bakpan beschreven op pagina (8). De kleding is in geëmailleerd gietijzer, waardoor het product een hygiënisch oppervlak heeft. Het gestreepte oppervlak bezorgt uw grillades de typische grillstrepen. De grillpan is een goed alternatief voor de buitenbarbecue en biedt de mogelijkheid om het hele jaar door in een handomdraai heerlijke grillades te bereiden.

Tips

  • Aangezien gietijzer buitengewoon efficiënt is en de warmte lang vasthoudt, kunt u de kookplaat 3-4 minuten vóór het einde van de bereidingstijd uitzetten. De voedingswaren worden zo verder gegrild en u bespaart energie en respecteert het milieu.
  • U kunt controleren of de koekenpan warm genoeg en klaar voor gebruik is door enkele druppels water te verstuiven op de zijkanten van de pan. Als de druppels koken, is de koekenpan warm genoeg. Als algemene regel geldt dat de koekenpan warm genoeg is als het uiteinde van de handgreep warm is.

RVS

Het 'meerlagige' gamma van Le Creuset bevat de RVS-producten waarbij gebruik wordt gemaakt van 3 materiaallagen: een laag aluminium tussen twee lagen RVS. Het meerlagige gamma bevat onder meer een reeks koekenpannen met en zonder antiaanbaklaag. In deze gebruiksaanwijzing wordt de meerlagige koekenpan zonder antiaanbaklaag beschreven.

Voordelen
De koekenpannen in RVS zijn nagenoeg onverslijtbaar en kennen dus veel succes. De meerlagige koekenpannen zonder antiaanbaklaag bieden het voordeel snel op te warmen en de warmte efficiënt te verdelen over de hele koekenpan. Ze houden de warmte goed vast en zijn dus goed geschikt voor de meeste types van grillades op lage en matige temperatuur. Ze moeten gebruikt worden met vetstof, anders zouden de etenswaren erg kunnen aanbakken.

Geschikte voedingswaren
Alle voedingswaren die bereid worden op lage tot hoge temperatuur (120 °C - 200 °C).

  • Varkens- en kalfskoteletjes bijvoorbeeld
  • Groenten
  • Vette vis zoals zalm, makreel, heilbot, haring

Tips

  • Omwille van hun speciale ontwerp mogen de meerlagige producten niet gebruikt worden op zeer hoge temperaturen. Voor de bereiding van de meeste voedingswaren, ook om ze te grillen, volstaan lage tot matige temperaturen.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking