Royal Deft Peacock Symphony servies


Royal Delft Peacock Symphony servies

In 2017 introduceerde Royal Delft dit prachtige serviesPeacock Symphony door Royal Delft is een veelzijdig Delfts Blauw servies voor zowel dagelijks gebruik als voor formele diners. Eetgerei om indruk te maken op je gasten. De handgemaakte collectie is geïnspireerd op de pauw, de vogel die symbool staat voor schoonheid, trots en waardigheid. Alledaagse eettafels veranderen met Peacock Symphony in prachtig versierde feesttafels

Royal Delft heeft naast het volledig handgeschilderde assortiment ook een handgemaakte collectie Delfts Blauw. De artikelen in deze collecties zijn met de hand gemaakt, er wordt echter gebruik gemaakt van een zeefdruktechniek om de decoratie aan te brengen.

Zeefdruktechnologie

Naast het handbeschilderde The Original Blue zijn er nog een aantal unieke Royal Delft collecties zoals Blueware en Peacock Sympony die met een zeefdruk worden gemaakt. Bij deze producten wordt de decoratie middels de transfer techniek, die zijn oorsprong kent in Engeland in de 18e eeuw, aangebracht. Destijds werd op tissue papier een gegraveerde koperplaat met natte inkt gedrukt en vervolgens werd het tissuepapier weer gedrukt op een keramisch oppervlak. Op het laatst werd het keramiek op lage temperatuur gebakken en verscheen de decoratie op het product. Tegenwoordig wordt geen tissuepapier meer gebruikt, maar een zeefdruk.

Het Peacock Symphony servies:

Royal Deft Peacock Symphony Borden:
Royal Deft Peacock Symphony DinerBord 27 cm
Royal Deft Peacock Symphony Dessertbord 23,5 cm
Royal Deft Peacock Symphony Diep bord 24 cm
Royal Deft Peacock Symphony Dessert bord Coupe 21,5 cm
Royal Deft Peacock Symphony Gebaksbordje 17 cm

Royal Deft Peacock Symphony Kommen en schalen:
Royal Deft Peacock Symphony schaal 14 cm
Royal Deft Peacock Symphony schaal 18 cm
Royal Deft Peacock Symphony saladeschaal 27,5 cm

Royal Deft Peacock Symphony kop & schotels:
Royal Deft Peacock Symphony Theekopje
Royal Deft Peacock Symphony Espressomokje
Royal Deft Peacock Symphony Mok 300 ml
Royal Deft Peacock Symphony Koffiemok 180 ml
Royal Deft Peacock Symphony Theeschotel
Royal Deft Peacock Symphony Espressoschotel
Royal Deft Peacock Symphony Koffieschotel

Het Royal Deft Peacock Symphony servies in gebruik
Het servies is zowel voor dagelijks gebruik als voor speciale gelegenheden. Het servies komt heel mooi uit met bijvoorbeeld een donkerblauw tafelkleed. Kleed je gedekte tafel aan met wat tafeldecoraties als vazen of sfeerlichten. Ook het bestek en glaswerk spelen een belangrijke rol bij een gedekte tafel. Of je kiest voor een mat of glans rvs bestek, koper of goudkleurig is heel bepalend voor je gedekte tafel.  
Ook met het glaswerk kun je spelen. Omdat je wil dat dit servies alle aandacht trekt zal ik voor neutrale glazen gaan van bijvoorbeeld Schott Zwiesel. De Pure en de Diva zijn glazen die mooi bij dit servies passen.

Na gebruik kan het Royal Deft Peacock Symphony servies gewoon in de vaatwasser.

Royal Delft Proud Mary

royal delft proud mary

6 prachtige decoratie items van Royal Delft. Deze Proud Mary's zijn een waar verzamelobject. 
Genoemd naar Mary II, de vrouw van stadhouder Willem III en groot liefhebber en verzamelaar van Delfts Blauw in de Gouden Eeuw. Ontstaan uit de wens om het iconische Delfts Blauw van Royal Delft, al sinds 1653 in productie, een eigentijdse look & feel te geven met een knipoog naar de 17e eeuw. De vernoeming naar één van de grootste verzamelaars uit de Gouden Eeuw is geen toeval, het is mijn wens om uit te groeien tot een hedendaags verzamelobject, een modern icoon van het Delfts Blauw van Royal Delft. “Ik ben trots dat ik het nieuwe icoon van Royal Delft mag worden: Proud Mary”.

Proud Mary bestaat uit 4 losse onderdelen: rok, lijfje, kraag en het hoofd.

De hoogte is 17 cm.

Bekijk hier de volledige Royal Delft collectie op onze webshop.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking