Winkelwagen
Er zijn geen items meer in uw wagen
- News
- 1 likes
- 580 views
- 0 comments
- Deventer, kookwinkel, recept, le creuset, valentijn, Muffins, Koken, bakvormen
Maak nu zelf deze overheerlijke Valentijns muffins!
Ingrediënten
- 115 g poedersuiker plus extra om de cakejes te bestrooien
- 30 g bloem
- 100 g gemalen amandelen
- Zeste van ½ citroen
- Eiwit van 3 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 115 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 100 g verse frambozen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C/ heteluchtoven 160 °C/gasoven stand 4
- Zeef de poedersuiker en de bloem in een middelgrote kom om eventuele stukjes te verwijderen, en voeg dan de gemalen amandelen en de citroenzeste toe.
- Klop het eiwit stijf en voeg het toe aan het amandelmengsel, samen met het vanille-extract en de gesmolten boter. Roer de ingrediënten zorgvuldig door elkaar en meng er voorzichtig 2/3 van de frambozen onder.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 6 vormpjes en werk af met de resterende frambozen.
- Zet de cakejes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze 20-25 minuten of tot het midden terugveert als u het aanraakt.
- Laat de cakjes enkele minuten opstijven in de vorm voordat u ze op een rooster legt. Bestrooi ze vóór het opdienen met poedersuiker.
Tips
- Voor glutenvrije cakjes kunt u de bloem vervangen door glutenvrije bloem en glutenvrij poedersuiker gebruiken.
- In plaats van frambozen kunt u ook ander fruit gebruiken, zoals bosbessen, braambessen of kleine partjes van rijpe steenvruchten zoals perzik of abrikoos.
Comments (0)