Recept Pulled Chicken op brood


Hmm.. wie afgelopen zaterdag in de winkel is geweest heeft het zeker geroken; er werd heerlijke Pulled Chicken gekookt in de braadpan van Le Creuset.
Lees hier het recept!

Benodigheden voor +/- 10 a 12 belegde broodjes

Voor de Pulled Chicken:
400 grams kippendijen, zonder vel
2 el olijfolie
1 kleine ui, in halve ringen
1 teen knoflook, in plakjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 groene paprika, in reepjes
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
50 ml medium sherry
1/2 blik gepelde tomaten
250 ml kippebouillon

Voor de ingelegde banaansjalotjes:
2 laurierblaadjes, gescheurd
1 tl mosterdzaad, gekneusd
1 el suiker
5 zwarte peperkorrels, geneusd
200 ml appelcideerazijn
2 bananensjalotten, in de lengte in reepjes gesneden

Voor de garnituur:
2 rode paprika's
2 groene paprika's
150 gr semi gedroogde tomaatjes
2 kleine stokbroden
2 kropjes little gem, blad uit elkaar gehaald
10-12 ansjovisfilets (blikje of potje)
50 gr groene olijven zonder pit
1 tl piment déspelette
2 el fijngesneden platte peterselie


Voorbereiding (kan een dag van te voren)
Bestrooi de kippendijen rondom met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en paprikareepjes met de laurier en tijm. Voeg na 10 min de kip toe en bak deze aan beide kanten bruin. Blus af met de cherry, voeg de tomaten met vocht en bouillon toe en laat 1 uur zachtjes koken. verwijder de kip en laat het afkoelen. Pureer het vocht met de staafmixer tot een gladde saus. Pluk de kippendijen in sliertjes. Schep de kip om met wat van de paprika tomaat saus. 

Breng voor de ingelegde sjalot alle ingedriënten behalve de sjalot met 1 tl zeezout en 200 ml water samen aan de kook in een steelpannetje. Giet in een bakje en voeg de sjalotjes toe. Laat samen afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk voor het garnituur de hele paprika's met olijfolie, leg ze op de bakplaat en rooster ze 15 min. in het midden van de oven tot ze geblakerd zijn en zwarte plekjes hebben. Laat ze 30 min in een plastic zak afkoelen. Haal het vel van de paprika's, haal de zaadjes eruit en snijd in reepjes. Hak of maal de zongedroogde tomaatjes zo fijn dat het tapenade wordt. Zet alles apart afgedekt in de koelkast tot gebruik. 

Bereiding 
Haal alles 30 min van te voren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Snijd de stokbroden elk in 5 a 6 stukken ook doormidden. Bestrijk de onderkanten met de tapenade en leg er wat sla op. Verdeel de geroosterde paprika en ansjovis over de broodjes. Leg er flink wat kip op en graneer met de ingemaakte sjalot en olijven. Bestrooi met piment en peterselie. Dek af met bovenkanten broodjes. 

Eet smakelijk! 

Voor de bereiding van de kip en de tomaat paprika saus hebben wij de braadpan van Le Creuset gebruikt. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking