- News
- 0 likes
- 2275 views
- 0 comments
- crockpot, slowcooker, foodie, kookwinkel, recept, braadpan, Sensesofliving, slowcooking, hongaarse goulash, goulash, runderlappen, het crockpot boek
De Crockpot
Inspiratie nodig voor lekkere recepten uit de Crockpot? Probeer de Hongaarse Goulash eens. Een heerlijk gerecht met runderlappen, paprika's en rode wijn.
Voor dit recept is er gebruik gemaakt van de Duraceramic Sauté Crockpot van 6 Liter. Voorbereiding 20-25 minuten. Bereidingstijd in de crockpot: 6 uur voor 4-6 personen.
Het recept komt uit het Crokcpot kookboek.
Recept Hongaarse Goulash uit de Crockpot
Benodigde ingrediënten:
3 el zonnebloemolie
2 witte uien
1 rode ui
3 teentjes knoflook geperst
4 rode paprika's in stukken van 4 cm
1 wortel geschild en in blokjes
4 takjes selderij, fijngesneden
1 el gerookte paprikapoeder
2 el zoete paprikapoeder
zout en versgemalen peper
2 laurierblaadjes gescheurd
1 liter runderbouilion
2 el rode wijnazijn
4 el tomatenpuree
1500 gram runderlappen in stukken
75 gram bloem
30 gram boter
100 ml rode wijn
250 ml zure room om erbij te serveren
4 el fijngehakte peterselie om erbij te serveren
De bereiding
Verwarm de zonnebloemolie in de uitneembare schaal van de slowcooker op middelhoog vuur. Fruit de uien en knoflook. Voeg na 4 minuten de paprika, wortel en selderij toe. Strooi de paprikapoeders erover en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk er de runderbouilion en rodewijazijn bij en roer de tomatenpuree erdoorheen. Breng aan de kook en zet de schaal in het verwarmingelement van de slowcooker.
Bestrooi de runderlappen met zout en versgemalen peper en haal door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Smelt de boter in de braadpan op matig vuur en bak het vlees rondom bruin. Blus af met rode wijn. Leg het vlees in de slowcooker en schep de inhoud even om. Gaar het vlees in 6 uur op low tot het boterzacht is. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Serveer met de zure room en peterselie.
Comments (0)