Nieuw WMF Spitzenklasse Plus messen

WMF Spitzenklasse Plus messen

Een goede voorbereiding is het halve werk! Met goede scherpe messen snijdt je je ingrediënten in een handomdraai. 

Of het nu om een hobbykok of prof gaat, een vegetariër of vleesliefhebber, een ruime of kleine keuken: in iedere keuken is het noodzakelijk een aantal verschillende messen te hebben! WMF heeft een hoogwaardige messenserie: Spitzenklasse Plus. Het ontwerp heeft afgeronde heftranden waardoor de messen nog beter in de hand liggen. Het naadloze ontwerp van de heften, een gesmede krop voor de juiste balans en de Performance Cut lemmeten garanderen dat je er schoon, veilig en betrouwbaar mee kunt werken. De collectie is zeer divers en biedt een geschikt mes voor iedere kok en ieder ingrediënt: van klassiekers zoals koksmessen, universele- en groentemessen met verschillende lemmetlengtes tot Chinese koksmessen in verschillende uitvoeringen en Santoku- en steakmessen. Ingrediënten voorbereiden wordt nu een leuk werkje!

De verschillende soorten messen:

Koksmes: Het koksmes is dé alleskunner onder de messen: het brede, sterke lemmet glijdt soepel door vis en vlees en snijdt zelfs de moeilijkste groenten. Het koksmes maakt het ook gemakkelijk om kruiden te snijden en noten fijn te hakken.

Santokumes: Het Santokumes is uitermate geschikt voor het bereiden van wokgerechten. Het mes is geschikt voor snijden van groeten, vis en vlees en wordt met name in de Aziatische keuken gebruikt.

Fileermes: Voor het fileren van vis zoals platvis, kabeljauw of forel. Met dit fileermes snijdt je de vis in flinterdunne plakjes.

Schilmes: met een extreem korte, gebogen snavelvormige blad maakt het ideaal om alle ronde groente en fruit met gemak te schillen. Deze messen zijn zo scherp dat ze alleen een zeer dunne laag schil verwijderen.

Chinees Koksmes: Chinees koksmes is speciaal ontworpen voor het bereiden van Aziatische gerechten. Dit mes kan echter zoveel meer! Vanwege de veelzijdigheid wordt dit mes door steeds meer professionele en amateur-koks gebruikt.Hoewel het gevormd is als een bijl is dit mes niet geschikt voor stevig voedsel voor te bereiden. Het is namelijk erg dun en daardoor niet sterk genoeg om bijvoorbeeld botten te breken. Het is ontworpen voor het nauwkeurig in blokjes snijden van groenten, fruit en het fijnhakken van kruiden.

Chinees HakmesEen Chinees koksmes wordt vaak gebruikt voor het hakken van kruiden of het snijden van groenten en fruit. Het robuuste koksmes is voorzien van een stevig lemmet.

Vleesmes: Rundvlees, kip of lam, rauw, gekookt of geroosterd: een vleesmes zal met gemak door elk stuk vlees snijden. Vleesmessen hebben een licht gebogen, spits mes van tussen 15 en 30 centimeter in lengte. Dit is de optimale lengte voor het snijden door zelfs de dikste stukken vlees zonder grote weerstand. En het beste van alles: vleesmessen snijden met zo'n precisie dat ze de fijne vezels van het vlees schoon maken, terwijl de waardevolle sappen worden behouden.

Universeel mes: voor vele doeleinden te gebruiken. Groenten, fruit, vlees, vis. 

Aanzetstaal: De aanzetstaal van kwaliteitsmerk WMF is de ideale keuze voor het slijpen van je messen. De aanzetstaal heeft een lengte van 36 cm en is door de hoogwaardige coating ideaal om je messen weer mooi scherp te maken. De messenslijper is geschikt voor verschillende soorten messen. Het is noodzakelijk de messen onder een hoek van 20 graden te slijpen.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking