Nieuw Neolea


Over Neolea:
Bij Neolea oogsten ze fijn authentiek voedsel op hun eigen ritme. We eten niet. We proeven. Het is een Nederlands bedrijf. De productie van de oliën en zeezout komen uit Griekenland en het kantoor zit in Amsterdam.

Neolea is actief in 8 landen wereldwijd met een groeiend netwerk van retailers en restaurants, waaronder één van Europa's toonaangevende ketens en een groep Michelinsterren restaurants. Michelinsterren chef's gebruiken de oliën en zout graag in hun exclusieve gerechten.


Neolea Olijfolie:

Neolea Olijfolie is een pure en frisse Extra Vierge Olijfolie. Het is gemaakt van Koroneiki-olijven, die met de hand worden geplukt door de boeren in het zuiden van Griekenland. Rechtstreeks uit de olijfgaard in de fles.

Neolea Olijfolie heeft de hoogste kwaliteit in een stijlvol ontworpen fles, speciaal ontworpen om een ​​uitstekende smaak te combineren met een uniek design.


Neolea
wil op geen enkel vlak afbreuk doen aan de kwaliteit van hun olie.
Ze hebben een manier van koud persen ontwikkeld die het productieproces aanzienlijk heeft versneld. Dit hele proces verloopt onder gecontroleerde omstandigheden zodat de vijanden van olijfolie – licht, zuurstof en temperatuur – geen invloed hebben op de kwaliteit.
Daarmee behoudt de olijfolie zoveel mogelijk van zijn voedingswaarde en smaak.
Na het persen gaat de olijfolie in een speciale tank van Neolea waar zich geen zuurstof bevindt en er zodoende gedurende het jaar nauwelijks kwaliteitsverlies is.


Neolea olijfolie 

Smaak
Rijk aromatisch profiel met tonen van olijfbladeren, groene kruiden, vers gemaaid gras en artisjok. Het geeft je een geweldige balans tussen fruitigheid, bitterheid en scherpte, dat zijn de 3 belangrijkste factoren voor olijfolie van hoge kwaliteit.

 

Verpakking

Neolea wordt geleverd in een glazen fles van 500 ml die wit is gecoat om de extra vierge olijfolie te beschermen tegen schadelijk (UV) licht. Het glazen flesje is 16 cm hoog. Ook verkrijgbaar in een 250 ml verpakking.

Huidige oogst: december 2020

 

Te gebruiken met o.a.

Salades

Groenten, dressings en marinades

Vis en gegrild vlees

Gebakken producten

Besprenkel op ijs, yoghurt of chocolade

 

Uit Messinia, Griekenland - De olie wordt gewonnen uit de Koroneiki-olijf. Klein van formaat, superieur van smaak. De bomen zijn omgeven door wilde aromatische planten en bepalen samen met een innovatief extractieproces de Neo-kwaliteitsnorm.

 

De laatste oogst is erkend met een gouden onderscheiding van de New York International Olive Oil Competitie 2020 en de EVO IOOC 2020.

 

Michelinsterren chef's gebruiken de oliën en zout graag in hun exclusieve gerechten. Breng deze exclusieve smaken naar je eigen keuken!

Neolea Zeezout

Zout is toch gewoon zout? Nee. Een mens kan niet zonder, want het is een vitaal mineraal dat ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Te veel is ongezond, maar te weinig is even gevaarlijk, al dan niet meer.

neolea zeezout


Te gebruiken met

Uiteraard is het meest populaire zout gewoon Puur. Gebruik dit Pure Zeezout van Neolea om een ziltige bite te geven aan je favoriete gerechten of om nog meer smaak toe te voegen. Dit zout is puur en onbewerkt, dit maakt het een gezonde toevoeging aan iedere maaltijd!

 Deze Pure smaak Zeezout is het beste te combineren met: Vis & gegrild vlees, Chocolade, Margarita's. Ontdek ook de andere smaken.

 

Hoe het gemaakt is
Het met de hand geoogste zeezout van Neolea komt uit de Griekse zeeën. In plaats van de meer traditionele manieren om zeewater in een inham te laten stromen en het water te laten verdampen, wordt het zout van Neolea uit de rotsen in de buurt van de zee geoogst. Dit houdt het zout zuiver en voegt nutritionele mineralen toe.


Verpakking
Alle smaakvarianten van Neolea zijn verpakt in een keramisch potje met een kurk deksel en bevat 100 gram zout. Elke smaak is visueel verschillend van de andere door de verschillende kleur die bij de smaak past. Het potje is 5 cm hoog en diameter ook 5 cm.

Blauw voor Puur, geel voor Citrus, groen voor Mediterrane Kruiden, rood voor Kappertjes & Tomaat, lichtgeel voor Vanille en bruin voor Smoked (gerookt).

De zoutpotten kunnen in de vaatwasser worden gereinigd.

 

Ontdek de smaken
Het assortiment bestaat uit Pure, Citrus, Mediteraanse Kruiden, Kappertjes & Tomaat, Vanille en Gerookt zeezout.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking