Le Creuset Gietijzeren pannen

Le Creuset maakt al sinds 1925 topkwaliteit braad- en stoofpannen met hun unieke, kenmerkende design. De 3 ringen van Le Creuset komen in al hun ontwerpen terug. 

In Frankrijk houdt Le Creuset zich bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de unieke mallen van braadpannen die vervolgens nog met de hand worden geëmailleerd in verschillende kleuren.

Le Creuset heeft naast hun bekende pannen assortiment, vele producten voor verschillende bereidingen van hoogstaande kwaliteit. Een uitgebreid aardewerk servies maakt van iedere gedekte tafel een feestje. Ovenschalen, peper & zout molens, onderzetters, spatels, fluitketels, bakvormen. Het assortiment is zeer breed en toch altijd een herkenbaar le Creuset design.

 

Een stukje geschiedenis over deze geweldige pannen
Een recept voor het leven. De gietijzeren braadpannen van Le Creuset zijn gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, waaronder gerecycled ijzer en staal, waardoor duurzame klassiekers worden gecreëerd.
Grondstoffen worden in de oven gesmolten en vervolgens in een smeltkroes (ook wel 'creuset' genoemd) gegoten, waar ze hun naam aan ontlenen.
Zodra het metaal is afgekoeld, breken de vakmensen de afzonderlijke zandvormen open om de gegoten braadpan te onthullen. Elk exemplaar is volledig uniek omdat de mal na elk gebruik wordt afgebroken. Het zand wordt keer op keer opnieuw gebruikt om duizenden 
exemplaren te creëren.
Elke Le Creuset-braadpan wordt handmatig geïnspecteerd door 40 vakmensen, die verantwoordelijk zijn voor het nauwkeurig controleren van elke ronding en elk detail.

De Le Creuset kleuren

De regenboog aan kleuren Kleur onderscheidt Le Creuset. Het mengen van rijke kleurstoffen voor de stoofpannen gebeurt met de grootste precisie zodat ze consistentie kunnen garanderen. Ze bieden een breed scala aan unieke kleuren voor alle soorten huiskamers. Of dat nu felle kleuren zijn of neutrale monochrome tinten.

De pannen worden met minimaal twee lagen email bespoten, om het product van binnen en van buiten te beschermen en kleur te geven. Ze verplaatsen zich vervolgens langs de productielijn voor de handmatige afwerking.

Ten slotte worden de afgewerkte exemplaren handmatig geïnspecteerd en getest op veiligheid volgens de hoogste normen. Reserveonderdelen zoals knoppen en handgrepen worden als finishing touch toegevoegd.

De Gietijzeren braadpannen van Le Creuset zijn een klassieker, ze zijn al bijna een eeuw lang geliefd bij koks over de hele wereld. Perfect ontworpen voor stoofschotels, gebraden vlees, soep, ovenschotels en zelfs om te bakken. Dit iconische exemplaar is de enige pan die je nodig hebt voor onvergetelijke maaltijden met een intense smaak om van te watertanden.

 

Eigenschappen Gietijzeren braadpannen Le Creuset:

- Blijf koel: de hittebestendige knop (tot 250°C) is ontworpen om je een betere grip te geven, zelfs wanneer je ovenhandschoenen gebruikt om het deksel op te tillen.

- Snelle reiniging: dankzij de geëmailleerde binnenkant is hij eenvoudig te reinigen.

- Geweldige handgrepen: dankzij de grote handgrepen kun je hem eenvoudig verplaatsen van de kookplaat naar de oven of naar de tafel, zelfs als je ovenhandschoenen aan heeft.


- Een echt werkpaard: geschikt voor de oven, kookplaat, inductie of onder de grill. - Heerlijke gerechten: de gietijzeren constructie houdt de warmte vast, zodat het eten gelijkmatig kan bakken en bruinen. Je overheerlijke creaties blijven bovendien langer warm aan tafel.


- Houdt het vocht vast: De nauwsluitende deksel helpt het vochtgehalte te verhogen en verbetert de smaak, voor perfect bereide gerechten.


- Eenvoudig te hanteren: dankzij de stijlvolle en comfortabele handgrepen kan hij veilig worden opgetild.


- Een regenboog aan kleuren: Het assortiment van Le Creuset is verkrijgbaar in verschillende kleuren en geeft je keuken levendige kleuren.


- Niet te heet: kook met een constante, lage tot middelhoge warmte om je gietijzer te beschermen en te genieten van overheerlijke resultaten.

 

Warmtebron:

De gietijzeren braadpannen van Le Creuset mogen op alle warmtebronnen. Inductie, gas, keramisch, oven.

 

Le Creuset Gietijzeren braadpan In het gebruik:

Bescherm jezelf - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van warme voorwerpen. Wij adviseren je om alleen siliconen hulpmiddelen van Le Creuset of houten of hittebestendige plastic hulpmiddelen te gebruiken. Gebruik GEEN messen of metalen keukengerei, omdat dit sporen en krassen op het geëmailleerde oppervlak van het product kan achterlaten. Gebruik het product op de kookpit met de meest geschikte afmeting - dit zorgt ervoor dat uw voedsel gelijkmatiger gaart en vermindert het risico op beschadiging van de handgrepen en de randen. Dit is vooral belangrijk voor inductiekookplaten: als je een zone met een verkeerde afmeting gebruikt, bestaat het risico dat de kookplaat het product niet 'herkent'. Koken op gemiddelde of lage temperatuur levert de beste resultaten op - zelfs voor bakken en braden. Laat de pan geleidelijk opwarmen voor heerlijk smakende en gelijkmatig gegaarde gerechten. Als je toch hoog vuur moet gebruiken, verlaag de stand dan zodra de gewenste warmte is bereikt. Schuif het product nooit over een kookplaat/fornuis met een glazen bovenkant, omdat dit de bodem van het product en het glas kan beschadigen. Til het product in plaats daarvan altijd op.

 

Schoonmaken:

Wacht tot je product is afgekoeld voordat je het reinigt. Veeg eventuele restjes van de bodem en randen van het product. Als er voedsel aangekoekt zit, vul het product dan met warm water en afwasmiddel en laat het 15 tot 20 minuten weken voordat je het op de gebruikelijke manier reinigt. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of metalen, agressief schurende of stugge reinigingsdoekjes of borstels op de oppervlakken. Droog het product na het wassen goed af en bewaar het op een droge plaats.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.