Kerntemperaturen


Kerntemperaturen en gaarheid.

De enige juiste manier om echt zeker te weten wanneer je vlees of vis gaar is, is door de kerntemperatuur te meten. In plaats van te raden of voelen meet je de kerntemperatuur door een staafje die verbonden is met de thermometer in je product te steken. Ieder product heeft zijn eigen juiste temperatuur. Hieronder lees je welke dat zijn. Bij een juiste kerntemperatuur weet je ook dat alle aanwezige bacteriën onschadelijk zijn gemaakt.

Steek je thermometer altijd in het dikste punt van het vlees (met afstand van vet en bot) maar controleer je product altijd op meerdere plekken in temperatuur. Je vlees is opgebouwd uit verschillende structuren en kan per structuur (vet, spieren, water) een andere temperatuur aangeven.

Verschillende thermometers:
Wij hebben diverse thermometers van Gefu in het assortiment die de kerntemperatuur van je product kunnen meten.
- Gefu De Braad/Oven thermometer Messimo 3 in 1 : Bij deze steek je de thermometer direct in het vlees. Hij meet tijdens het braden de zowel de temperatuur in het vlees als in de oven. Deze thermometer kan ook lage temperaturen meten.
- Gefu Digitale thermometer Scala: Deze thermometer geeft binnen 4 tot 10 seconden digitaal de temperatuur aan. Van -45 tot 200 graden. Voor vlees, babyvoeding, sauzen en suiker.
- Gefu Braad thermometer Punto: Programmeerbaar met vooraf ingestelde temperaturen voor rund, varken, vis, kalf, kalkoen, lam en hamburger. Meetbereik van 0 tot 250 graden. Met Timer en alarmfunctie. Voor BBQ, bakoven en kookplaat.
Gefu digitale thermometer Händi: kan draadloos gebruikt kan worden tot een bereik van 20 meter. Instelbare soorten vlees en braadniveau's. Perfect voor op de BBQ of in de oven.

Het nagaren van grote stukken vlees:
Grote stukken vlees laat je vaak nog even rusten voor je het aansnijd. Tijdens het rusten kan de temperatuur nog een paar graden stijgen. De buitenste delen van het vlees dragen nog warmte over aan de kern. Houdt rekening bij grote stukken vlees dat je optijd stopt qua temperatuur omdat deze tijdens het rusten nog iets kan oplopen. Je laat vlees rusten om het vocht dat tijdens het bereiden naar de buitenste rand gaat weer te laten verdelen over het vlees. Zo krijg je sappig en mals vlees.

De lijst met kerntemperaturen:

Kerntemperaturen

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking