Inbranden van je De Buyer pan

Inbranden van je De Buyer pan

Na aankoop van je nieuwe De Buyer pan dien je deze in te branden. Klinkt ingewikkeld maar is het niet. Wij leggen het je uit. Na het inbranden heeft je pan uitstekende bakeigenschappen. Je creëert je eigen natuurlijke anti aanbak laag. Hoe vaker je de pan gebruikt hoe fijner hij wordt. Deze pannen dien je vet te houden om roestvorming te voorkomen.

Plaatstalen pannen van De Buyer
Plaatstaal heeft hele goede eigenschappen voor een goede pan waar je altijd veilig en gezond in kan bakken. Plaatstaal heeft een zeer lange levensduur en kan tegen hoge temperaturen. Het dichtschroeien van vlees of bereiden van wokgerechten gaat moeiteloos en razendsnel, dankzij de uitstekende hitteabsorptie.Het is gegarandeerd coatingvrij (geen PFAO of PTFE). Geen toegevoegde chemicaliën en gemaakt met een milieuvriendelijk productieproces.

Het inbranden
Na aanschaf van je de Buyer plaatstalen pan was je de pan eerst af met heet water. Zorg dat je de pan goed afdroogt.  Doe een laagje van 1-2mm plantaardige olie in de pan. Gebruik bij voorkeur olie die goed heet mag worden, zoals zonnebloemolie of arachideolie, liever geen olijfolie omdat die te snel verbrandt. Vet de rand van de binnenkant van de pan ook in. Laat de pan op de warmtebron rustig heet worden tot de olie begint te walmen. Tip: Doe de afzuigkap aan! Schakel de warmtebron uit en laat de pan ongeveer 2 min. afkoelen. Verwijder de olie uit de pan en veeg de pan goed schoon met keukenpapier. Voor het beste resultaat herhaal je dit proces nog een keer.

Onderhouden van je De Buyer pan
Na gebruik maak je je pan schoon met heet water. Gebruik geen afwasmiddel want dat houdt de vorming van een goede baklaag tegen. Je ontvet hiermee ook je pan terwijl je hem juist vet wil houden. Doe je plaatstalen pan daarom ook niet in de vaatwasser.

Droog je pan goed met bijvoorbeeld keukenpapier na het afspoelen en zet het ingevet weg op een droge plek. Doe wat olie op keukenpapier (hoeft echt niet veel) en haal het door de pan. Dit voorkomt dat de pan schraal wordt of gaat roesten. Je pan zal ook verkleuren, hij zal steeds donkerder worden hoe meer je het gebruikt. Hoe donkerder hoe beter.

Related products

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.