Wat is een Slowcooker?
Een slowcooker, ook wel een Crock-Pot genoemd is een elektrisch pan om voedsel te sudderen op een lagere temperatuur dan traditioneel koken, braden of bakken. Gerechten als stoofvlees, stoofschotels, soepen en bijvoorbeeld een goulash of draadjesvlees worden vaak in deze pannen bereidt. Maar denk ook aan desserts en sauzen. Er zijn volop kookboeken met tal van inspiratie voor gerechten voor in de Slowcooker.
Een Crockpot staat meestal meerdere uren op, dit kan volledig veilig dus je kunt makkelijk even de deur uit. De Crockpot zal niet overkoken of droog komen te staan.
Ideaal voor drukke gezinnen. Na de voorbereiding zet je de pot aan en enkele uren laten staat jouw eten klaar, sommige modellen hebben ook een warmhouder functie. Zo kunnen laatkomers ook nog warm mee eten.
Doordat het voedsel in zijn eigen sap en waterdamp gaar wordt gekookt blijven smaak en vitaminen beter behouden. Je krijgt erg mals vlees. Je voegt ook nauwelijks olie of vet toe.
De Slowcooker in gebruik:
Een Slowcooker is heel makkelijk in gebruik. Je voegt de rauwe ingrediënten en vloeistof in de pan, zet de deksel erop, stelt de temperatuur in (hoog of laag) en zet hem aan. De ingrediënten worden vervolgens langzaam in het eigen vocht gaar gekookt. Soms dient voor een gerecht een product nog even voorbereid te worden.
De voordelen op een rij:
- Energiezuinig koken
- Verbruik minder water t.o.v. traditioneel koken
- Minder gebruik van vetten t.o.v. traditioneel koken
- Aanzetten en weglopen, je kunt andere werkzaamheden doen
- Warmhoud functie
- Mals vlees met behouden smaak
- Makkelijk te reinigen
Comments (0)